Kezdőlap Gazdaság - Turizmus Hamarosan kiderül melyik bor viselheti Hévíz Város Bora címet az idén

Hamarosan kiderül melyik bor viselheti Hévíz Város Bora címet az idén

2023-ban is megválasztjuk a Város Borát. A Hévíz Turisztikai Egyesület szervezésében – új tematika -alapján immáron negyedik alkalommal kerül díjazásra az a bor, amely aztán egy éven keresztül viselheti e nemes címet. A borászatok már megkapták a meghívást. A színvonalas versenyen számos vetélytárssal mérettethetik össze boraikat.
Milyen bor lehet Hévíz Város Bora?

-száraz fehér bor

-könnyű, friss, stílusos, ételekhez jól ajánlható

-megfelelő ár-érték aránnyal rendelkező

-a megelőző 2 évben már szerepelt nemes borversenyen arany vagy ezüst minősítéssel

-szakértők által minősített bor

Hogyan, kik és mikor választanak?
A bor kiválasztása vakkóstolással történik majd. Ez annyit jelent, hogy a zsűritag részére mindössze az évjárat és fajta adott, azt nem tudják, hogy a bort melyik pincészet készítette. A 2023-as borválasztásra március 14-én kerül majd sor a NaturMed Hotel Carbonaban. A tételeket először szakmai zsűri értékeli Nyitrainé Dr. Sárdy Diána Ágnes, a MATE egyetemi docense vezetésével. A neves hazai szakemberek egy elektronikus 100 pontos bírálati rendszer segítségével minősítik a borokat. Az első öt legmagasabb pontszámot elért bor jut majd tovább a társadalmi zsűri elé, akik a
hévízi vendéglátok grémiuma.
Mi jár a nyertesnek?
Azon felül, hogy egy teljes évig viselheti a megtisztelő címet, lehetőséget kap a négynapos augusztusi Bor és Gasztrokorzó fesztiválon való bemutatkozásra. A díszes okleveleket az április 29-i, jubileumi
Boldog Békeidők rendezvényen adjuk majd át.
Hol kóstolhatom/vehetem meg?
A majdani nyertes bor természetesen már palackban van, de Hévíz Város Bora választás után egy speciális díszcímkét is kap. Ezután megvásárolható lesz többek között Hévízen a Tourinform Irodában is.

Borest
Az idei borválasztás különlegessége az a hagyományteremtő borvacsora, mely a NaturMed Hotel Carbonában kerül megrendezésre a választás apropóján és annak napján, március 14-én. Az esten a borválasztás fővédnöke Koch Csaba, a Magyar Bor Akadémia Elnöke prezentálja az 5 fogásos vacsora mellé felszolgált borokat.
Asztalfoglalás itt: https://www.heviz.hu/hu/programok/programok/carbona-borest

Korábbi évek borai
2022
Cezar Pincészet Kis Balaton -Nagy Borok Savignon Blanc 2021-es évjáratú fehér bora

2021
Fodorvin Borház 2020-as évjáratú Aszófői Olaszrizling bora
2020
Kányaváry Borbirtok Krónika névre keresztelt, 2019-es évjáratú, száraz fehér, chardonnay