Kezdőlap Zenei élet Már megjelenés előtt meghallgathatjuk az új Metallica-albumot több hazai moziban is

Már megjelenés előtt meghallgathatjuk az új Metallica-albumot több hazai moziban is

Hamarosan egy különleges estét tölthetünk együtt James Hetfielddel és zenekarával: április 13-án világszerte, egyetlenegy alkalommal, néhány órával a megjelenés előtt meghallgathatjuk a Metallica vadonatúj nagylemezét, a 72 Seasons-t.

Természetesen ez nem csupán egy nagy volumenű „listening party” lesz: minden dalhoz külön videóklip készül, a rajongók pedig nemcsak ezeket láthatják, hanem hozzájuk kapcsolódóan exkluzív kommentárokat is kapnak a zenekar tagjaitól. A mozik számára tehát egy speciális felvétel készül, amelyért a Trafalgar Releasing felel – ők készítették egyébként a BTS koncertfilmjét, illetve a most pénteken (január 27-én) szintén egyetlen alkalommal vetített Billie Eilish: Live At The O2-t is, amelyet nálunk a Cinema City mozijaiban lehetett elcsípni országszerte még január végén.

A Metallica: 72 Seasons – Global Premiere eseményről itt találod a legfrissebb információkat, a résztvevő mozik listájával együtt.

A 72 Seasons április 14-én jelenik meg: a zenekar 12. stúdióalbumáról egyelőre két dalt ismerhetünk. Novemberben a Lux Æterna-val tértek vissza egy több mint hatéves szünet után, majd megjelent a Screaming Suicide, a tegnapi napon pedig az If Darkness Had A Son-t hozták ki, videóklippel együtt . A produceri székben James Hetfield és Lars Ulrich ült Greg Fidelman mellett, akivel előző albumukon is együtt dolgoztak. (Fidelman egyébként volt már a Slipknot, az Apocalyptica, a Slayer, a Red Hot Chili Peppers, sőt, Adele társa is a stúdióban.)

Az új albumból CD és 140 grammos 2LP vinyl mellett limitált kiadás is készül, a 72 Seasons megjelenésével együtt pedig Hetfieldék új turnédátumokat is bejelentettek. A jegyeladások profitjának egy részét ezúttal is a zenekar által létrehozott alapítvány, az All Within My Hands Foundation kapja majd. A befolyt összeggel karrier- és oktatási programokat támogatnak Egyesült Államok-szerte, valamint jelentős összeget szoktak felajánlani azoknak megsegítésére is, akiknek nehézségük van az élelemhez jutással, vagy valamilyen katasztrófában károsultak.

„72 évszak. Életünk első 18 éve, ami meghatározza, milyen emberek leszünk. Ebben az időszakban még a szüleink próbálják megmondani, kik is vagyunk mi – később pedig kiderül, hogyan hatottak ránk azok a nézetek, amelyek belengték kamaszkorunk mindennapjait. Felnőtt életünk másról sem szól, csak arról, hogyan éljük újra ezeket a korai tapasztalatokat, vagy hogy hogyan reagálunk rájuk: hogy gyermekkorunk rabjai maradunk-e, vagy inkább megpróbálunk-e új életet kezdeni” – mondta James Hetfield a lemezről.