Kezdőlap Kiemelt PIACOZTAK ÉS ISKOLÁBAN VOLTAK A RENDŐRÖK

PIACOZTAK ÉS ISKOLÁBAN VOLTAK A RENDŐRÖK

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai felnőttekkel és gyermekekkel különböző platformokon, különböző megelőzési témákról beszélgettek.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság legészakibb rendőrkapitányságának munkatársai időről időre ellátogatnak az illetékességi területükhöz tartozó településekre azért, hogy megelőzési tanácsokat adjanak kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

Múlt héten Bertók Rita r. főhadnagy és Gyimesi László r. őrnagy ellátogatott a szalkszentmártoni és a dunavecsei piacra is, ahol a felnőtteknek adtak vagyonvédelmi tanácsokat. Az idősebb korosztálynak felhívták a figyelmét az internetes csalások veszélyeire, és azokra a lehetőségekre, amelyek segítségével elkerülhetik az áldozattá válást. A megelőzési standot meglátogatta Horváthné Gulyás Tünde, Szalkszentmárton polgármestere is, aki hasznosnak tartotta a hallottakat.

A Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskolában márciusban összesen kilenc alkalommal láthatták a kisdiákok a rendőrség munkatársát, aki osztályfőnöki órák keretében tartott interaktív előadást. Az internet és a drog veszélyeiről, valamint a fiatalkori bűnözésről beszélgetett a gyerekekkel, akik az ún. „részeg szemüveg” segítségével meg is tapasztalhatták az elméletben hallottakat.