Kezdőlap Zene Szeretni minden körülmények között: megjelent Kali Uchis harmadik nagylemeze

Szeretni minden körülmények között: megjelent Kali Uchis harmadik nagylemeze

A Red Moon in Venus a 28 éves kolumbiai énekes-dalszerző eddigi legkomplexebb albuma: óda a szerelem és a szeretet minden létező formájához, álmatag dallamokkal és művészi hangszereléssel. Uchis csaknem öt évig dolgozott az anyagon – ebből csak egy évbe telt az, hogy tökéletesre keverjék a felvett dalokat.

A lemez első előfutára az I Wish You Roses volt, amely üdítő kivétel a szomorú szakítós számok özönében, hiszen Kali arról énekel, hogy semmi rosszat nem kíván exének.

„Maga az album is arról szól, hogy mennyire sokrétű a szeretet, mennyi helyen és szituációban lehet jelen: akár önmagunk felé irányul, akár legyen szó arról, hogy beengedjünk valakit az életünkbe, vagy hogy csak vágyunk rá, vagy éppen azon igyekszünk, hogy valakit képesek legyünk düh helyett szeretettel az útjára bocsátani és elengedni. Talán leginkább önmagunk szeretete áll a középpontban: nagyon el tudom képzelni, hogy valaki úgy hallgatja ezeket a dalokat, hogy közben egy forró fürdőt vesz gyertyafény mellett, vagy biciklizik, vagy napozik” – foglalja össze Uchis.

A Red Moon in Venus a bemutatkozó Isolation és az ezt követő, anyanyelvű Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios) című LP-k közötti arany középút mind zeneileg, mind nyelvileg. Kali Uchis Kolumbiában és az Egyesült Államok-beli Virginia államban nevelkedett, és teljesen természetes módon keveri a kétféle kultúrát zenéjében is. „Az agyam mindig is két nyelven gondolkodott, és biztos vagyok benne, hogy ez nagy hatással volt az alkotói folyamataimra is. Simán előfordul, hogy egyik reggel úgy ébredek, hogy egy meringue-szerű dalt szeretnék írni, a következő napon pedig valami igazán költőit és lélekemelőt, angolul” – mondja. Ez a kettősség tetten érhető a vendégelőadók listájában is: Summer Walker mellett Don Toliver és Omar Apollo is feltűnik egy-egy dalban.

A Red Moon in Venus a mai naptól elérhető a streaming platformokon.