Kezdőlap Egészség-szépség Véget ért a Médiaunió „Mentés másként” kampánya, májustól a digitális biztonságkerül ...

Véget ért a Médiaunió „Mentés másként” kampánya, májustól a digitális biztonságkerül a fókuszba

Budapest, 2023. március 29. – Az elmúlt hónapokban több mint háromszáz cikk és interjú
foglalkozott a Médiaunió Alapítvány „Mentés másként – Merj segíteni!” című kampányával,
a médiumok által felajánlott felületek összértéke meghaladta az 1,6 milliárd forintot. Az
alapítvány YouTube-csatornáján már megtekinthető a kampány werkfilmje.
A Médiaunió Alapítvány társadalmi célú kampányának legfontosabb üzenete: a segítségnyújtáshoz nem kell fehér köpeny, hiszen bárki képes lehet életet menteni elsősegélynyújtással vagy véradással. A tíz hónapos kampány során a Médiaunió három tv-szpotot készített: Szabó Sipos Barnabás színművész a véradás , Szerdahelyi Roland civil életmentő a gyors és határozott fellépés fontosságát, Pásztor Zsolt pedig a stroke tüneteinek felismerését hangsúlyozta. A fő arculati elemek megjelentek televíziós és rádiócsatornákon, köztéri és digitális plakátokon, print- és online
médiumokban, valamint a legutóbbi ARC plakátkiállításon is.

Az Ipsos-szal közös kutatás eredményeit több tucatnyi hírcsatorna vette át. Ebből többek között kiderült, hogy az ország véradásra alkalmas lakosságának mindössze 4-5%-a nyújtja a karját rendszeresen, holott szinte minden 18 és 65 év közötti, egészséges nő és férfi hozzájárulhatna a stabil vérkészlet biztosításához.
A kampány werkfilmje már elérhető az alapítvány YouTube-csatornáján. „A Médiaunió olyan
témák propagálását végzi, amelyek a magyar társadalom egy-egy égető problémáját hozzák a figyelem középpontjába és mindannyiunk számára fontosak” – mondta Schmidt Mária, az alapítvány kuratóriumi elnöke. „Önmagán túlmutat ez az üzenet – tette hozzá Rudolf Péter, a Médiaunió kurátora –, figyelj a másikra, törődj vele, ne menj tovább, mert lehet, hogy ott valaki nagy bajban van!”
A kampány során a Médiaunió együttműködött a Magyar Bankszövetséggel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, a közösen szervezett plakáttervező pályázat legjobb alkotásait a Magyar Nemzeti Múzeumban, később a metróra várakozva is láthatták az érdeklődők. Európa-bajnok, olimpikon úszónk, Jakabos Zsuzsa is a kampány mellé állt, az általa megosztott posztokat több ezren látták. A „Mentés másként – Merj segíteni!” című kampány több mint háromszáz megjelenést ért el, a médiumok által felajánlott felületek összértéke meghaladta az 1,6 milliárd forintot.
A kampányt szakértő partnerként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Strokeinfó Alapítvány, az UNICEF Magyarország és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata segítette.
A kampányfilmek létrejöttét a MOL és az OTP Bank támogatta. A kampány kreatív és PR-
feladatait az Open Communications ügynökség, a rendszeres médiaszemlét idén is az IMEDIA Kft., a médiatervezést az AdSol Media, a tv-szpotok és hanganyagok szerkesztését a Post Edison vállalta.
A Médiaunió Alapítvány idei kampánya májusban indul, fókuszában a digitális biztonság áll,
amelyet a Magyar Bankszövetség javaslatára fogadott el az öttagú Kuratórium.
A Médiaunió Alapítvány 2023-ban is pro bono felületeket kér tagjaitól és médiapartnereitől, a szakértők, partnerszervezetek, illetve a tudományos élet képviselőinek segítségét társadalmi munkában kéri annak érdekében, hogy a lehető legtöbb helyre eljussanak a kampány üzenetei.
„Fontos lenne, hogy minél többen álljanak be azon célok mögé, amelyeket a Médiaunió képvisel – mondta Schmidt Mária –, hiszen hogy milyen társadalomban élünk, milyen lesz az egészségünk, a közérzetünk, az elsősorban rajtunk múlik.”