Kezdőlap Események Víz világnapi ünnepség Kiskunmajsán

Víz világnapi ünnepség Kiskunmajsán

A víz világnapja alkalmából rendezték meg március 22-én a majsai Jonathermál Zrt. Gyógy-és Élményfürdőben a helyi gyógyvizet megáldó eseményt. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy-és Élményfürdőben a délután 14 órától lebonyolított rendezvény is ilyen fontos célokkal került megrendezésre.

A víz Isten ajándéka az ember számára, amely igazi érték és nagy becsben tartandó. Valódi gyógyulást hozó természeti kincsként van jelen életünkben, és ennek hangsúlyozása kiemelt szerepet kapott az esemény során elhangzott köszöntőbeszédekben. Többek között dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Érseke említette és hívta fel a figyelmet ezen természeti értékünk fontosságára, visszanyúlva egészen a teremtéstörténetig. A víz gyógyító erejéről felolvasott bibliai szakasz meghallgatása után az egybegyűltek szemtanúi lehettek, hogyan áldja meg az Érsek úr a majsai gyógyvizeket.

Az eseményre érkezők, valamint fürdőzni vágyók további köszöntőbeszédet hallhattak Szikora Gyula Elnök Úrtól, a Jonathermál Zrt. Vezérigazgatójától, valamint Patkós Zsolt Polgármester Úrtól, aki hangsúlyozta, mennyire fontos a város számára a fürdő működtetése, többek között a turizmus miatt is.

A vendégek azon túl, hogy a jeles napon kiállított víz világnapi rajzpályázat eredményes alkotásait megtekinthették, egész délután térítés nélkül élvezhették a fürdő valamennyi szolgáltatását.

Az esemény fehér galambok röptetésével zárult, egyfajta béke szimbólumként megjelenítve, hogy akárcsak a víz elengedhetetlen szükséglete az emberi életnek, a békére is hasonlóan nagy igény lenne szerte a világban.