Kezdőlap Események Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi rendezvénynaptára

Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi rendezvénynaptára

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület összeállította Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptárát, amely a megyeszékhely és vonzáskörzetében 19 település, egész évi eseményeit tartalmazza.
Kecskemét és térségében pezsgő kulturális, közösségi élet folyik. A múzeumokban, művelődési házakban, közösség színtereken nemzetközi rangú műhelymunka zajlik egész évben. Gazdag és sokszínű művészeti, ismeretterjesztő, hagyományőrző, zenei, ifjúsági, sport és gasztronómiai programok nyújtanak feledhetetlen élményeket azoknak, akik igazi, feltöltődést nyújtó kikapcsolódásra vágynak elérhető közelségben. A települések gazdag programkavalkádja korosztálytól függetlenül, kulturális érdeklődésének megfelelően mindenkinek kínál kedvére való eseményt, amelyek nemcsak a térségben, de országosan, sőt sok esetben külföldi vonatkozásban is nagy érdeklődésre tartanak számot.
Számos rendezvény nagy hagyománynak örvend, amelyek évről évre megvalósításra kerülnek és akár tömegközlekedéssel is könnyen elérhetőek. Ezeken a programokon a vendégek megismerhetik a környező települések hagyományait, kultúráját, közös gyökereit, valamint az ott alkotó művészeti csoportok munkáját, azok egyediségét.
Ilyen rendezvény többek között a Ballószögi Kakasfőző Majális, Kerekegyházán a KerekFeszt, Kunszálláson az Aratóünnep, Lajosmizsén a Szamócás Vásári Forgatag, Lakiteleken a Gyergyó Hétvége, a Jakab-napi Vigasság Jakabszálláson, az Ősök Napja, Kurultáj Bugacon, a Tiszaalpári Napok, a Helvéciai Szüreti Mulatság, a Falvak Éjszakája rendezvénysorozat Fülöpjakabon, Jakabszálláson és Kunszálláson, a tiszakécskei Pálinkaünnep, a felsőlajosi, fülöpházi, orgoványi és városföldi Falunap, a kunbaracsi Hagyományőrző Szüreti Mulatság, a Falunap és Helyi Érték Fesztivál Nyárlőrincen, a Kék Esemény Bugacpusztaházán, a Szent Mihály – napi forgatag Szentkirályon, a kecskeméti Helyi Termék Ünnepek, Hungarikum Fesztivál, Hírös7 Fesztivál és még sorolhatnánk a számos izgalmas, érdekes programot.
Ismerjék meg Kecskemét és térsége rendezvénynaptárát, amely több mint 300 eseményt tartalmaz!
Időpont, címszavak és település alapján kereshető, amely az év folyamán folyamatosan bővül, aktualizálásra kerül. Keresse a rendezvénynaptár bannert a települési online felületeken és az Aranyhomok Egyesület honlapján: www.aranyhomok.hu
A térségi rendezvénynaptár elérhető itt: Térségi rendezvénynaptár
Az aktuális eseményekről a https://www.facebook.com/akegyesulet oldalon is értesülhetnek.
Melegszívű fogadtatás, kifogástalan vendégszeretet, kellemes hangulat és rendezett, megújult környezet várja a rendezvények résztvevőit.
Legyen vendége Ön is Kecskemét és térsége településeinek!