Kezdőlap Zenei élet Marillion: Holidays in Eden – 2022 Remix

Marillion: Holidays in Eden – 2022 Remix

Az eredetileg 1991-ben kiadott ’Holidays in Eden’ című lemez a brit progresszív rock együttes, a Marillion hatodik stúdióalbuma volt. 2023. tavaszán jelent meg a Stephen W Tayler (dolgozott többek között Kate Bush, Phil Collins, és Peter Gabriel albumain is) által készített 2022-es sztereó újrakeverést tartalmazó verzió CD és LP formátumokban.

A szóban forgó korongot és a korábbi ’Season’s End’-et (’89) is meglehetősen gyorsan megírták a hihetetlen mennyiségű anyagnak köszönhetően, amelynek alkotásába még az újdonsült énekes, Steve Hogarth érkezése előtt kezdtek.

A Parlaphone/Warner kiadásában most leporolt ’Holidays in Eden’ inkább egy másik kihívás elé állította a bandát, ugyanis a nulláról kellett indulni ezzel az új felállással és dinamikával. Emellett a zenekar eddigi legnagyobb kereskedelmi nyomásával szembesült a kiadója irányából, akik szerettek volna néhány rádióbarát kislemezt.

Ez meghatározta a fő irányvonalat az egyébként popbarát producer, Chris Neil számára. Ettől függetlenül a zenekarral egyetértésben arra törekedtek, hogy az album nagy része hű maradjon a Marillion nevéhez.

Összességében a kiadvány egy lenyűgöző rock album lett olyan zeneszámokkal, mint a „The Party” és a „This Town”, amelyek könnyedén kísérik az olyan elvárt kislemezeket, mint a „No One Can” és a „Dry Land”.