Kezdőlap Kiemelt MEGÉRKEZETT A TAVASZ!

MEGÉRKEZETT A TAVASZ!

…előkerülnek a kerékpárok.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési és balesetmegelőzési szakemberei – a Kecskeméti Rendőrkapitányság előadójával kiegészülve – 2023. április 14-én helyszíni prevenciós tanácsadással és kerékpár-regisztrációval várták a Kecskemét egyik sportáruházába vásárolni érkezőket.

A „BikeSafe” országos program keretében a megelőzési szakemberek ingyenes rendőrségi regisztrációt biztosítottak a helyszínen vásárolt kerékpárok új tulajdonosainak. A program során kérdésekkel is felkeresték a prevenciós előadókat, így vagyonvédelmi tanácsokat kaptak az érdeklődők, a gyermekek pedig játékosan gyakorolhatták kerékpáros ismeretekeiket, tesztlapok kitöltésével ellenőrizhették tudásukat. 

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeik megóvására. A rendőrök a regisztrált kerékpárok minden adatát rögzítették egy adatlapon, majd egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricát ragasztottak a kétkerekűekre.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét – ne eldugott utcában, kapualjban!