Kezdőlap Zenei élet Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley...

Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974

A népszerű, angol progresszív rock együttes, a Pink Floyd ’The Dark Side Of The Moon’ című, nyolcadik stúdióalbuma idén ünnepli 50. évfordulóját. Ennek apropóján 2023. március végétől CD és LP, illetve limitált box-szettben vált elérhetővé a közönség számára.

Az eredeti anyagot 1972-73 között rögzítették a híres londoni Abbey Road Studios-ban. Mára ez lett a zenekar legtöbbet eladott lemeze, több mint 50 millió példányban kelt el világszerte.

A jubileumi deluxe készlet (2 LP/2 LPS/2 CD/2 BR/DVD) tartalmazza a ’The Dark Side Of The Moon’ 2023-as, feljavított hangzású változatát CD és LP formátumokban, valamint az eredeti 5.1-es mixet és sztereó verziókat is Blu-Ray-en és DVD-n.

A csomag része egy további Blu-Ray, melyen a dalok vadonatúj, Atmos mix hangzásban hallhatók, illetve egy-egy bónusz CD és bakelit, melyeken az 1974-es londoni Wembley Empire Pool-ban rögzített koncertfelvétel csendül fel.

A korong olyan slágereket tartalmaz, mint a „Money”, a „The Great Gig In The Sky” vagy a „Time”.

Az ikonikus albumborító, amely egy prizmaspektrumot ábrázol, Storm Thorgerson (Black Sabbath, Muse) tervezőnek és George Hardie (Led Zeppelin, Genesis) grafikusnak köszönhető.