Különösen, ha le akarunk számolni a szterotípiákkal. Ami jó, az sem feltétlenül megfizethetetlen. Ha kicsit mást akarunk, ki akarunk szakadni a csárdák világából, enni egy jót, egy egészségeset, ráadásul elegáns, de nem hivalkodó környezetben, akkor megtaláltuk a helyet. Hazaértünk.
Az utóbbi időben emellé még egy komoly szakmai fejlődés útján is elindultak, megújult az étlap, kicsit más, érthetőbb és egyben „alföldibb” is lett az üzenet. És ez tényleg át is jön, miközben az eredeti küldetés – a minőség sem szenved csorbát. Az olyan fiatal konyhafőnökök, mint az új chef, Bódis Bence reményt adnak. A hagyománytisztelet mellé komoly anyagismeret, a mesterek elismerése mellé a nyitottság az újra, a többre. A fejlődés. A Spaletta eddig is igyekezett a Fine Dining konyha üzenetét átadni, de most a talán érthetőbb és – ami sokkal fontosabb – fogyaszthatóbb vendéglátással találkozhatunk. Előtérbe került a Fine Bisztró vonal, a helyi specialitásokkal, alapanyagokkal, a minőség tekintetében kompromisszumok nélkül. Megtartották a hely ikonikus és közkedvelt alapételeit, de mind egy picit más lett, reményeik szerint jobb is. A Spaletta
Burger, a csülök, a Spaletta kosár mellett már az Angus
marha és a branzino (tengeri süllő) is a kínálat része lett és bár a klasszikus menü megszűnt a hetente megújuló déli és a szezonális kínáló sosem lesz
unalmas. Minden nap megéri betérni. A chef szerint az első visszajelzések megerősítik a csapatot, az irány jó.
Az alapanyagok tekintetében is kulcsszó a minőség, a helyi források, ha kell külföldi beszerzések garantálják ezt. Külön nagy munka volt ezeket az
utakat megtalálni, Bence számára ez is kihívás. Ő igazán jó példa, hogy a csárda vendéglátós világa egy igazán jó alap, érték. Erre lehet, de kell is
építeni, a befektetett energia megtérül. A hozott ízek kiteljesednek a korszerű technológiával, új távlatokat nyitnak. Az élmény adott, ki kell próbálni.
Spaletta Étterem és Sörház
Kecskemét, Jókai utca 15. • www.spalettaetterem.com