Kezdőlap Kecskemét Az életöröm mindannyiunké

Az életöröm mindannyiunké

Ezzel a címmel nyílt jótékonysági kiállítás a sérüléssel élőkért, Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból, 2023. május 16-án 17.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtárban.
A Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében létrejött tárlat egy segélykiáltás, mellyel aművész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra.
A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyan olyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is.
Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.
A különleges megnyitón lélekemelő élménnyel gazdagodhattak a résztvevők, hisz a portrék modelljei adtak kulturális műsort. Közös és egyéni énekkel, csoportos tánccal, hastánccal, szavalattal, mesével szórakoztatták a megjelenteket.
A kiállítást két segélyszervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát. Kecskemétre Budapestről a Klebelsberg Kastélyból érkezett a tárlat. A kiállítás célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.
A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány évtizedek óta azon dolgozik, hogy a sérüléssel élőkön segítsen. Összefogásuk eredménye e vándortárlat. A tárlaton kiállított alkotások a www.szentvitus.hu oldalon egy árverésen névlegesen örökbe fogadhatók, a befolyt összeggel, a két civil szervezet karitatív munkáját támogatják. Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltűntetésre kerül a vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összegét (mely leírható a vállalkozások adóalapjából) a Szent László Lions Club ingyenes szemszűrésekre, hátrányos helyzetűek szemüvegének elkészítésére és értelmi sérüléssel élők számára szervezett programjaira fordítja, míg
a Szent Vitus Alapítvány a Nagykőrösön autisták részére létrehozandó KRESZ parkba invesztálja.

fotók: Halász István