Kezdőlap Kiemelt Öregdiákok a múltról és a jövőről

Öregdiákok a múltról és a jövőről

Közgyűlés volt a Szilády Áron Gimnázium dísztermében. Az öregdiákok gyűltek össze, hogy a tavalyi és idei évet megvitassák.Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre 2023. május 13-án, szombaton hagyományosan megtartotta tavaszi közgyűlését. Dr. Bognárné Nagy Éva elnökasszony köszöntötte a tagságot, és a külsős megjelenteket, majd ismertette a szervezet pénzügyi beszámolóját, valamint annak jövőbeni terveiről, elképzeléseiről is felvilágosítást adott a hallgatóságnak.

Ezt követően két jelenlegi gimnáziumi tanuló előadásában elsőként egy Szász Károly által jegyzett költemény, majd a másik hölgytől egy komolyzenei zongorajáték hangzott el. Ezt követte Arany-Michels Richárd református lelkész beszéde. következett. Majd Szabó Ferenc igazgató számolt be az elmúlt év gimnáziumi fejlesztéseiről. 

A közgyűlés után Sárai-Szabó Katalin történész (Ráday gyűjtemény) előadása következett, amelyben a két szellemóriás, MTA tag, Szász Károly püspök és Szilády Áron lelkész munkakapcsolatát vette górcső alá, kimerítő szám- és tényadattal alátámasztva mondanivalóját. A prezentációval egybekötött előadáson a két jeles személynek az iskolai tanulmányaiktól kezdve a református egyházkerületek kötelékében betöltött pozícióikon át a politikai hatalomharcig legfőképpen a társadalmi és tudományos munkásságuk szerepelt a történésznő előadásának fókuszában.

A rendezvény az öregdiákok által állított fejfa előtti emlékezéssel záródott. 

A programot a Nemzeti Kulturális Alap és Kiskunhalas Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

Fotó: Pásztor Gergely