Kezdőlap Kiemelt Orvos-Tóth Noémi transzgenerációs önismereti kártyákat készített

Orvos-Tóth Noémi transzgenerációs önismereti kártyákat készített

Legyen a családi múlt erőforrás – vallja az Örökölt sors és a Szabad akarat szerzője, aki olyan kártyákat készített, amelyek inspiráló módon segítik a tartalmas beszélgetéseket, ezáltal támogatva a mélyebb önismeretet és a múlt feltárását.

A klinikai szakpszichológus állítja, a múlt ismerete és megértése elengedhetetlen a régi sérülések, traumák gyógyításához, amelyek jelentősen formálják a jelenünket. A transzgenerációs történetek feltárása ugyanakkor nem a felelősök keresését jelenti, célja a megértés és egy harmonikusabb énkép kialakítása.

Döbbenetes felismerés számomra, hogy a terápiára érkező klienseim nagy része nincs tisztában a családtagjai esetleges fájdalmas múltjával. A nem beszélés nemzeti hagyomány, ahogy számtalan családban nőttek, nőnek úgy fel gyerekek, hogy nem hangzik el az a szó, hogy szeretlek” – ezek mind hozzájárultak, hogy egy hosszabb szakmai munkát követően megszülessen a pszichológusban az a 160 kérdés, amely az EGYMÁS nevet viselő önismereti kártyacsomagot alkotja.

A kártyákon szereplő kérdések elgondolkodtatnak és arra ösztönzik a használóját, hogy szembenézzen az előző generációktól örökül kapott érzelmi és viselkedési mintákkal. Miközben a beszélgetések résztvevői a válaszokon töprengenek, felidézik, élővé teszik a múltat, amelynek eredményeként kirajzolódhatnak életük addig rejtett összefüggései, képet kapnak felmenőik történetéről vagy gyermekkoruk meghatározó eseményeiről.

„A kérdések hozzájárulhatnak az egyéni és családi önismereti folyamatok elmélyítéséhez, egymás és önmagunk jobb megértéséhez” – tette hozzá Orvos-Tóth Noémi.

További információ: www.egymas.hu