Kezdőlap Gyerekek 5 évesek lettünk

5 évesek lettünk

20 évszak telt el azóta, hogy megnyitotta kapuit az Egyszülős Központ. Rengeteg minden van mögöttünk. A sok felemelő és meghitt pillanat mellett nehéz helyzetekkel és sorsokkal is találkozunk. Mi azért vagyunk, hogy az előbbiek száma egyre több legyen, az utóbbiakat pedig segítsünk ha nem is teljesen megoldani, de legalább enyhíteni. 
5 év alatt 27 968 családnak nyújtottunk szolgáltatást, segítséget, közösséget, 13732 szülő és gyerek nyaralását, táborozását szerveztük és valósítottuk meg, 2069 család számára biztosítottunk élelmiszer-, tisztálkodószer- és számítógép adományt. Egy éve megnyílt a második központunk Budán, ahol a környéken élők könnyebben elérhetnek minket.
Továbbra is az egyszülősökért dolgozunk, akár segítségre, akár közösségre, akár egy biztató szóra van szükségük.


Ha időben szeretnél értesülni programjainkról, nézd meg a honlapunkat és figyeld a Facebook-oldalunkat, ahol minden nap megosztjuk veletek friss eseményeinket és élményeinket. 

 
Páratlanok 
Hatalmas örömmel tölt el minket, hogy idén már negyedik alkalommal adtuk át a Páratlan Szülő Díjakat. Az eseményen Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője köszöntőjében elmondta: az egyszülőség nem értékrend kérdése, nem függ a világnézetünktől, hitünktől, sem nemünktől. Hozzátette: ezekben a családokban a szülőknek ugyanaz a dolguk, mint az összes többi szülőnek, ugyanúgy szeretnének megfelelni az élet minden területén. – A család nevű társasjátékban ők leginkább csak magukra számíthatnak, ez a kicsinek tűnő különbség óriási, és átrajzolja az életüket – fogalmazott. Kiemelte: ezen a napon ezeket a páratlan szülőket ünnepeljük. A díjazottakat és az összes olyan szülőt, aki páratlanul is állja a próbát. Még egyszer gratulálunk a győzteseknek:Az Év Páratlan Anyukája – Diószeghy Eszter Hajnalka
Az Év Páratlan Apukája – Raffael Istvánnak;
Az Év Páratlan Nagyszülője – Kondász Gabriellának;
Az Év Páratlan különlegesen nevelő Páratlan Szülője – Vizhányó Rita
Újra a Művészetek Völgyébe költözik az Egyszülős Központ
Az idén második alkalommal veszünk részt július 21. és 30. között Kapolcson a Művészetek Völgyében, ahol színes programokat kínálunk az odalátogató szülőknek és gyerekeknek. Egyebek mellett kézműves varázslattal, kvízzel és híres emberek meséivel várjuk a sátorba érkezőket. Ismét lesz meseolvasás,   Beck Zaza, Ferenczy György, Gryllus Vilmos, Hobo, Lackfi János, Sebő Ferenc, Varró Dániel és Vecsey. H. Miklós osztja meg kedvenceit a közönséggel.Egyszülősöknek kedvezményes jegyek érhetők el: – A teljes árú napijegy 9.000 forint helyett Egyszülős Kártyával 7.000 forintért vásárolható meg. A kedvezményes jegyet kizárólag a helyszínen, Egyszülős Kártya bemutatásával a szakmai jegyeket árusító infóponton lehet megvásárolni a fesztivál ideje alatt.

– A 10 napos jegy 50 ezer forint helyett 40 ezer forintért vásárolható meg. A bérletet Ernhaft Attilánál az [email protected] e-mail címen lehet igényelni.
Pályázat fiataloknak
 
A MOL-ÚJ Európa Alapítvány pályázatot hirdet 10-17 éves diákok részére, akik általános- vagy középiskolai tanulmányaik folytatása mellett országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és továbbra is céljaik között szerepel a további szakmai fejlődésük, sportkarrierjük hosszú távú építése.

Ha segítségre van szükséged
Személyes és online tanácsadásaink 

Bárhol élsz az országban, online is kérheted jogászaink segítségét a legkülönfélébb jogi területeken. A családjog mellett végrehajtási ügyekben és pénzügyi fogyasztóvédelemben is van lehetőséged tanácsod kérni. 
segítő beszélgetés és a lelki segítségnyújtás akkor lehet hasznos számodra, ha nehéz lelki terhekkel vívódsz vagy krízishelyzetbe kerültél.

Újrakezdők – lakhatási program egyszülősöknek
A lakhatás az egyik olyan kérdés, amiben eddig nem tudtunk segítséget nyújtani azoknak az egyszülősöknek, akik ezzel a problémával fordultak hozzánk. Az új programunkban lehetőségünk nyílik arra, hogy 2 havi kaució és 2-4 hónap bérleti díj formájában havonta maximum 150 000 forint/hó összegig lakhatási támogatást nyújtsunk olyan családoknak, akiknek anyagi nehézséget jelent az albérletbe költözés során keletkező kezdeti költségek (kaució, bérleti díj) előteremtése. A program részleteiről Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője beszélt a TV2 Mokka című műsorában.