Kezdőlap Zenei élet Bailey Zimmerman: Religiously

Bailey Zimmerman: Religiously

Az amerikai countryzene új felfedezettje: a huszonhárom éves Bailey Zimmerman még 2020. decemberében kezdett el eredeti hangzású saját új zenéket posztolgatni a mindössze 1100 lakosú Illinoisi Lousville falucskából a Tik-Tokra. Ekkoriban még csak úgy kedvtelésből – hiszen egy húsfeldolgozó üzemben dolgozott, mint egyszerű vidéki parasztfiú.

És talán pontosan ettől lettek olyan eredetiek és hitelesek a dalai: hiszen farmerként tengette a napjait és vitathatatlanul az amerikai vidékről érkezett. Mert amiről énekel, az valóban a vidéki mindennapokról szól, a vidéki emberek gondolatairól és életéről – azaz igazi, hamisítatlan country.

2021 januárjában aztán megjelentette első kislemezét „Never Comin’ Home” címmel – mely egyből a top 20-ban nyitott a Spotify‘s Viral Chart listáján az Egyesölt Államokban.

De ez csak a kezdet volt: 2022-ben viszont a „Fall in Love” és a „Rock and a Hard Place” kislemezek már egyaránt a első helyig jutottak a Billboard Country Airplay listáján.

Bailey Zimmerman most megjelent bemutatkozó albumára a tizenhat kompozíció közé ez a két dal is felkerült az ugyancsak nagy sikert arató tradicionális „God’s Gonna Cut You Down” társaságában.

Az eredetileg márciusra tervezett Bailey Zimmerman album egy hónapja jelenhetett meg végül. A túlságosan is a fekete női trendekre koncentráló, és a lényegről általában megfeledkező műanyag zenei világban friss levegő ez a lemez – mely bensőséges, érdekes, izgalmas, és férfias képet mutat fel a vidéken élő egyszerű észak-amerikai fehér emberek érzéseiből, életéből, vallásos kultúrájából.

Komlós József JR