Kezdőlap Zenei élet Brandy Clark: Brandy Clark

Brandy Clark: Brandy Clark

Az észak-amerikai country-énekesnő: Brandy Clark negyedik stúdióalbuma a saját nevével – az Egyesült Államok valamint az Egyesült Királyság listáin is nagy sikert aratva jelent meg a Warner Recordsnál.

A hangzatos címek után, íme. itt a negyedik Brandy Clark-tól, csak úgy, intim hangulatot árasztva, a saját nevével. A név, melyet hétszer jelöltek Grammyre, megkapta az év dalának kijáró vitrindíszt is, 2015-ben ő lett a Legjobb Új Művész, dalait a leghíresebb pályatársai tűzték műsorukra. Mindenki tudja, hogy Brandy Clark önmagáéban egy márka, egy minőség.

A most kiadott új lemezt három évnyi alkotói szünet után, a Kaliforniai Malibun található híres Shangri-LaStúdióban rögzítették– olyan neves művészek közreműködésével, mint a dalszerző-gitáros Derek Trucks, az amerikai Lucius indie-pop zenekar, és Brandi Carlile.

Aztán idén március 24-én jelentették be – majd először a „Buried” című dalt mutatták be róla, és végül a teljes anyag ezekben a hetekben került világszerte a boltokba.

A hosszas alkotói folyamat külön érdekességet is tartogatott: hiszen amint az kiderült, az új lemez producere a már említett Brandi Carlile volt – aki maga is énekesnő és dalszerző, és akivel már 2020-ban együtt dolgoztak ők ketten a „Same Devil” című kislemezen. Carlile tömören így nyilatkozott a felkérésről: „Brandy egyike a legnagyobb dalszerzőknek, akiket valaha ismertem.”

Az új lemezt és a dalokat nagyon jól fogadta a közönség és a kritika egyaránt – és kiemelik, hogy zeneileg ez a nyersebb hangzás valamiféle visszatérés Brandy Clark 2013-as „12 Stories” címűbemutatkozó albumához. Vitathatatlan, hogy egy erőteljes, kimondottan szókimondó lemez lett a végeredmény.

Komlós József JR