Kezdőlap Kecskemét Fókaburger helyett igazi mekis hamburger várta a kecskeméti társulatota Luxemburg grófja után

Fókaburger helyett igazi mekis hamburger várta a kecskeméti társulatota Luxemburg grófja után

Ha a McDonald-szigetek fő specialitását nem is, a McDonald’s közkedvelt ételeit
megkóstolhatta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata a szerdai
Luxemburg grófja előadás után. Héjja János, a kecskeméti éttermek vezetője tette
különlegessé az estét nagylelkű felajánlásával.
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagy sikerű operettelőadása, a Luxemburg grófja Szente Vajknak, a teátrum főrendezőjének, valamint Galambos Attila irodalmi vezetőnek köszönhetően egészen modern köntösben, ellenállhatatlan humorral fűszerezve került színre, eddig még sosem látott, egyedi megoldásokkal, felújított szövegkönyvvel, új karakterekkel és egy kifejezetten a kecskeméti társulatra írt koncepcióval.
A darab egyik fő humorforrása a McDonald-szigetekről érkező Sir Basil karaktere, az ő
három kísérőjének nevét pedig éppúgy a McDonald’s-éttermek termékei és szolgáltatásai ihlették, mint jelmezeiket.
A McDonald-szigetekről gyorsan kiderül, hogy nem lakja más, csak néhány fóka, ám
kormányzót mégis kapott, méghozzá történetünk egyik főhőse, Sir Basil szerepében. Az előkelőség személyzetének tagjai: McCafé, a kabinetfőnök, Big Mac, a testőr, valamint McDrive, a sofőr; a szigetek legkedveltebb eledele pedig a fókaburger.
Mindez félreérthetetlen utalás a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a McDonald’s jól ismert és közkedvelt termékeire, szolgáltatásaira, és tulajdonképpen nem is lenne az igazi az élmény, ha a társulat nem koronázná meg a hosszas munkafolyamatot egy közös mekizéssel. Cseke Péter igazgató úr ötlete nyomán, Héjja János kecskeméti üzletember, a McDonald’s egyik legsikeresebb franchise-partnere, a kecskeméti McDonald’s éttermek vezetőjének felajánlásával a szerda esti előadás után erre szerencsésen sor kerülhetett.
„Mindig nagyon örülök, ha egy környékbeli vállalkozó felfigyel a színházunkra. A humor pedig a lételemünk. Amikor összekapcsolódik a humor és az adni akarás, akkor kifejezetten boldog leszek. Ez történt most, amikor Héjja János kedves jó barátom felajánlott a Luxemburg grófja stábjának egy vacsorát, egyenesen a kecskeméti ‘McDonald-szigetekről’” – hangsúlyozta Cseke Péter igazgató. „Mi a színházban mindig hatni szeretnénk, és a humor az egyik legjobb fegyverünk erre. Remek érzés, hogy a közönség ezt érti, különösen egy olyan nagyszerű előadásban, mint a Szente Vajk által rendezett valódi nevetésbomba’ Luxemburg grófja. Bízom benne, hogy János példája ragadós lesz, és a nézőink között helyet foglaló vállalkozók látnak majd lehetőséget a teátrum támogatásában. Mi minden ilyen jellegű együttműködést vagy felajánlást nagy szeretettel fogadunk. Pont akkora szeretettel, ahogy a társulat estéről estére játszik és várja a nézőket” – tette hozzá.
A promóció tökéletes apropója annak, hogy nagy örömmel bejelentsük: a nagy sikerre való tekintettel a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színpadán a 2023/24-es évadban újra tombol majd a Luxemburg grófja!

Aki nem szeretne szeptemberig várni, az operettel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is találkozhat július 8-án.