Kezdőlap Zenei élet Itt a legújabb Pókember animációs film zenéje – az album kurátora pedig...

Itt a legújabb Pókember animációs film zenéje – az album kurátora pedig napjaink egyik legfelkapottabb rappere volt

„Ahhoz, hogy Miles története egy újabb réteget kaphasson, szükségünk volt egy kortárs zenei közreműködőre, aki kulturális szempontból is kapcsolódik a film eszmeiségéhez. Metro Boominnál jobb társat pedig nem is találhattunk volna: tökéletes érzéke volt ahhoz, hogy ehhez az új fejezethez megtalálja a legjobban passzoló előadókat, és egy olyan albumot hozzon létre, ami tényleg pontosan olyan, mint amit megálmodtunk” – mondja Spring Aspers, a Sony Pictures zenéért felelős elnöke.

Metro Boomin Grammy-jelölt, többszörös platinalemezes előadó. Legújabb szólóalbuma, a HEROES & VILLAINS megjelenése óta előkelő helyen szerepel a hazai toplistákon is, korábban pedig olyan dalokat jegyzett producerként, mint a Bad and Boujee a Migostól, a Mask Off Future-től, vagy Post Malone és Quavo közöse, a Congratulations.

A Pókember – A pókverzumon át filmzenéjével Metro Boomin régi álma válhatott valóra, ugyanis a rapper-producer legalább annyira rajong a képregényekért, mint a zenélésért.

Nem csak a legtöbb dal producere ő, de az albumon feltűnő előadók felkéréséért is ő volt a felelős. És nem lehet okunk panaszra: a tracklistben olyan nagyágyúk nevét olvashatjuk, mint A$AP Rocky, Swae Lee (akihez az előző filmzene legnagyobb slágere, a Sunflower is fűződik), JID, Coi Leray, Future, Offset, Don Toliver, vagy James Blake.

Boomin egyébként igazán erős abban, hogy kollaboránsokat válasszon maga mellé: idei Coachella-fellépését (ami egybeesett a filmzenei album bejelentésével is) a fesztivál egyik legemlékezetesebbjeként tartják számon, vele volt a színpadon ugyanis The Weeknd, Future és John Legend is. A Pókember – A pókverzumon át zenéje a mai naptól elérhető minden digitális platformon, a film pedig már a hazai mozik műsorára is felkerült.

A Pókember – A pókverzumon át zenéje a mai naptól elérhető minden digitális platformon, a film pedig már a hazai mozik műsorára is felkerült.