Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI ÖSSZEFOGLALÓ BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI ÖSSZEFOGLALÓ BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL

A közlekedők továbbra is számíthatnak olyan akciókra, amelyek az ittas vezetők visszaszorítását célozzák meg. A józanság=biztonságos vezetés!

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Tizenkilenc olyan baleset történt, amelyben valaki megsérült: kilencen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben. Halálos baleset nem volt.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1681-en lépték át; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak.

Kimagasló még mindig az ittasan kocsiba ülő sofőrök száma. Negyven olyan autóvezető volt, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük négyen balesetet okoztak.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a vezetés megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!