Kezdőlap Kecskemét LEBILINCSELŐ KÉK ÉJ

LEBILINCSELŐ KÉK ÉJ

Idén a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság épülete múlt szombaton kinyitotta kapuit, és a Múzeumok Éjszakája rendezvény kapcsán a hozzánk ellátogatók beleshettek a munkánkba. A rendőrség előtti díszburkolaton kicsik és nagyok is megtalálhatták azokat a programokat, amik kapcsán hihetetlen élménnyel lettek gazdagabbak: rendőrmotorok, rendőrbusz, traffipax, baleseti helyszín, kutyás bemutató, hőkamerás autó és bűnügyi technikai „előadások”. És ekkor még csak az épület előtti programokról beszéltünk. Az épületbe belépve a rendőrség múltjával és jelenével találkozhattak a látogatók. A gyerekeknek és felnőtteknek lehetősége volt többek között az általunk használt fegyvereket megismerni, egy lézeres szimulációs fegyvert kipróbálni, de megtekinthettek egy előállító helyiséget is, valamint hasznos megelőzési információkat is kaptak.

A rendezvényen Bogdány Gyula r. alezredes egy konkrét ügy nyomozásáról tartott előadást, mely annyira sikeres volt, hogy végül háromszor el kellett mondania prezentációját.

A Lebilincselő Kék Éj rendezvényünk több mint 1000 érdeklődőt látott vendégül. Most megígérjük, hogy jövőre folytatódni fog a rendezvény, melyet az érdeklődők számából kiindulva ki fogunk bővíteni!

Köszönjük a részvételt! Külön köszönjük a vendégkönyvünkbe írt kedves szavakat, melyek közül párat közzé is teszünk!