Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT ÜGYEK: NAGYKŐRÖSRŐL KECSKEMÉTRE JÁRT LOPNI 

LEZÁRT ÜGYEK: NAGYKŐRÖSRŐL KECSKEMÉTRE JÁRT LOPNI 

A szomszéd városból való fiatal kéttucatnyinál is több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Ügyében a rendőrök vádemelést javasolnak.

Még tavaly november 5-én délben tett feljelentést a rendőrségen egy kecskeméti nő, aki elmondta, hogy röviddel korábban ellopták a táskáját. Az asszony egy társasház teremgarázsban parkolt le, és nekiállt kitakarítani az autó belsejét. A táskáját az első ülésre tette, majd a néhány pillanatra eltávolodott a lezáratlan kocsitól. Ennyi valószínűleg elég volt egy szemfüles tolvajnak, aki ez idő alatt eltulajdonította az őrizetlenül hagyott értékeket.

Az asszony azonnal körülnézett a közelben, és megtalálta a feltételezett elkövetőt, aki a garázs egyik zugában bújt el. A sértett felszólította a férfit a táskája visszaadására, kérése azonban süket fülekre talált, majd némi vacillálás után a tolvaj elszaladt. Egy hazatérő szomszéd, és az éppen a helyszínre érkező járőrök segítségével azonban rövid időn belül rendőrkézre került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves fiatal, aki őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását. Az asszony holmijának egy része a fiatalember hátizsákjából és ruházatából került elő, és volt, amit a garázsban eldobva találtak meg.

A jelenleg is letartóztatásban lévő nagykőrösi lakosról a nyomozók gyanították, hogy más is lehet a rovásán, ezért úgynevezett ügykutatásba kezdtek; azaz feltérképeztek minden olyan esetet, amelynek a feltételezett elkövetője ő lehet. A végső mérleg szerint a fiatalember 26 lopást követett el Kecskemét területén. Úgy gondolhatta, hogy a szomszéd településen nem ismerik, de a szemfüles nyomozók mégis megtalálták. A férfi rovására egy csalás is írható, mivel többször fizetett olyan bankkártyával, amely nem a saját nevére szólt. Három esetben társa is volt, ő jelenleg szabadlábon védekezhet.

A rendőrök két orgazdát is felkutattak: ők jóval a bolti ár alatt vették meg a tolvajtól az eltulajdonított kerékpárokat. A pénzmosással gyanúsított 72 éves és 21 éves kecskeméti lakosok szintén szabadlábon védekezhettek az eljárás alatt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a lopási ügyekben a nyomozást befejezték. Az alkalmi bűnbanda tagjai ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.