Kezdőlap Régió Simply Red: Time

Simply Red: Time

Már most elmondható, hogy a nyár egyik nagy meglepetéseként jött ki meg a lassan már negyven esztendős manchesteri popzenekar: a Simply Red vadonatúj albuma.

A Time a Simple Red tizenharmadik szólóalbuma – mely hivatalosan 2023. május 23-án jelent meg a Warner Music gondozásában: mégpedig négy hosszú évnyi csend után.

Az idei megjelenést felvezetőként két kislemezzel harangozták be: ezek voltak a „Better with You” és a „Shades 22”.

A Simply Red a Nyugat-Londoni O2 Shepherd’s Bush Empire koncertteremben mutatta be az új album anyagát június 5-én, és ekkor jelentették be hivatalosan, hogy még az idei év közepén turnéra is viszik a „Time” album dalait.

Az új album dalainak szövegeit Mick Hucknall még a koronavírus-lezárások alatt írta meg, mint egyfajta személyes jellegű vallomásokat a rákényszerülő magányban. Ezek teljesedtek ki dalokká, és ezek alkotják a „Time” anyagát. Végezetül a lemezt Londonban vették fel, a zenekar régi producerével: Andy Wright-tal.

A zenéket végighallgatva egy igazán bensőséges, érdekes világú anyagot hallunk – mely a készítők szándékai szerint a soul, a funk, a modern R&B és a blues elemeit ötvözi izgalmas elegyben.

A tizenkét életteli és megindító új dal többféle formátumban is hozzáférhető: az alap kiadás mellett Deluxe CD-n, Limited Edition kiadásban – sőt még exkluzív piros színű 33-as vinyl LP-n is kapható.

Komlós József JR