Kezdőlap Zenei élet Whitesnake: Still Good To Be Bad

Whitesnake: Still Good To Be Bad

A Rhino/Warner Records megint egy különleges régi-új albummal örvendezteti meg a kemény rockzene rajongóit: felturbózva jelenik meg újra a Whitesnake 2008-as lemeze.

A „Good To Be Bad” eredetileg a Whitesnake tízedik stúdióalbumaként jelent meg 2008 áprilisában – olyan nagy sikerekkel, mint a ‘Best Years’ és a ‘Summer Rain’. Tulajdonképpen egy hosszú csendet törtek meg akkor ezzel a megjelenéssel: hiszen ez volt a Whitesnake első új anyagból összeálló stúdióalbuma az 1997-es „Restless Heart” óta. Előtte csak a 2006-os koncertlemezre tettek fel négy új felvételt.

Ahogy a whitesnake fennállásának negyedszázados jubileuma alkalmából a banda énekese, David Coverdale elmesélte: „Két hónapra elmentünk, majd kilenc hónappal később jöttünk vissza, és széles mosoly ült az arcomon, és nagyon energikusnak éreztem magam… Azt gondoltam: „Hűha! Harminc évnyi zeném van itt, amit kimehetek játszani, és nem kell új lemezt reklámoznom… egyszerűen csak szórakozhatok odakint.”

A mostani ’STILL Good to be Bad’ című kiadás tulajdonképpen ezt a klasszikussá vált anyagot vette elő, és ennek alapján készültek el a különböző formátumú kiadások – melyek mellé nemcsak a felújított hangkép, a 2023-as remixelés és 2023-as masterelés – de számos ritkaság is társul.

A megjelenésének tizenötödik éves évfordulójára a 2008-as album Single CD, 2 CD deluxe, 4 CD+blu-ray box set, valamint 2 LP kék vinyl kiadásban is napvilágot látott.

Komlós József JR