Kezdőlap Kecskemét DÍLEREKET VONTAK KI A FORGALOMBÓL 

DÍLEREKET VONTAK KI A FORGALOMBÓL 

Kristálytól lett rosszul egy tiszakécskei lány. A tiltott szer terjesztőit nem hagyták futni a helyi rendőrök.

Még 2023. június 11-én délelőtt érkezett bejelentés a Kecskeméti Rendőrkapitányságra egy háziorvostól, mert az egyik pácienséhez mentőt kellett hívni. A doktor arra gyanakodott, hogy a 19 éves lány drogot fogyasztott, ez okozta a rosszullétét.

A rendőrök nyomozást rendeltek el a történtek tisztázása érdekében. Kiderült, hogy a fiatal néhány barátjával előző este szórakozni volt, majd egy tiszakécskei házba mentek, ahol új pszichoaktív anyagot – a köznyelvben csak kristálynak hívott fehér port –fogyasztottak. A drogot egy ismerősétől kapta, aki a gyanú szerint néhány hónapja a tiltott szerrel való kereskedésből tartja el magát. A 42 éves – többszörösen büntetett előéletű – férfit a tiszakécskei zsaruk még a múlt héten elfogták és őrizetbe vették, ő jelenleg letartóztatásban van.

Társa is volt a terjesztésben: egy 24 éves szintén tiszakécskei fiatal, akit június 28-án hajnalban fogtak el.  Őt a helyi nyomozók szintén őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrök mindkettejüket új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják.