Kezdőlap Kiemelt KÖZÖSEN CSAK KERÉKPÁRT LOPTAK, DE SOK VAN A ROVÁSUKON

KÖZÖSEN CSAK KERÉKPÁRT LOPTAK, DE SOK VAN A ROVÁSUKON

A jánoshalmi rendőrök vádemelést javasolnak két férfi ellen, akik több vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsíthatóak. Egyikük betörésekre, társa autófeltörésekre szakosodott, de volt közös balhéjuk is.

A nyomozók gyanúja szerint egy 21 éves és egy 29 éves helyi férfi Jánoshalma területén március, április és május hónapban több vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A fiatalabbik gyanúsított rövid idő alatt több boltba, büfébe is betört, és mindent magához vett, amit ért. Az egyik helyről szeszes italokat lopott, máshonnan három mobiltelefont, de előfordult, hogy kilenc kilogramm sajttal és némi készpénzzel távozott. Májusban megkísérelte befeszíteni egy dohánybolt ajtaját, itt azonban nem járt sikerrel. Még ugyanezen a napon egy felújítás alatt álló családi házat is meglátogatott hívatlanul, és éppen kutatott az értékek között, amikor a tulajdonos tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A fiatalt a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették.

Az ügy másik gyanúsítottja egy 29 éves helybeli. Ő a gyanú szerint három gépkocsit tört fel, és azokból krova készletet, navigációs eszközt, kábeleket, transzmittert tulajdonított el. Egy üzlet ajtaját is felfeszítette, de beljebb egy rács állta az útját, így a boltba már nem tudott bejutni.

Kettejük rovásán összesen tíz lopás van, ám csupán egyet követtek el közösen. A helyi buszmegálló előtt megláttak egy lezárt biciklit, amelyről levágták a lakatot és eltolták. A kétkerekűvel egy fiú járt iskolába.

Az idősebbik férfi szabadlábon védekezhet, társa azonban jelenleg is letartóztatásban van. Ügyükben a vizsgálat befejeződött, a Jánoshalmi Rendőrőrs munkatársai vádemelést javasolnak ellenük.