Kezdőlap Kiemelt NEM ÉRI MEG ÁTALAKÍTANI, ÉSZREVESSZÜK 

NEM ÉRI MEG ÁTALAKÍTANI, ÉSZREVESSZÜK 

Az illegálisan átalakított járművek kiszűrése volt fókuszban a hétvégén két Bács-Kiskun vármegyei városban. Az akció során az is kiderült, hogy többen ittasan vezettek és nem használták a biztonsági övet.

Az egy hónappal korábbi razziához hasonlóan, ismét ellepték a rendőrök az utakat Kecskeméten és Kiskőrösön. Kollégáinkkal 2023. június 15-én 20 óra és másnap hajnali 4 óra között találkozhattak, fokozott létszámban. Az akció célja most is az volt, hogy kiszűrjék az illegálisan átalakított járműveket a forgalomból.

A főkapitányság közlekedésrendészeti szakembereit a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztályának munkatársai segítették egy mobil műszaki vizsgálóállomással.

Az akció ismét eredményesnek bizonyult, ugyanis négy olyan járművet találtak a rendőrök, amit a kormányhivatal munkatársai a közlekedésre alkalmatlannak minősítettek.

Hat sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda, akik közül az egyiknek érvényes vezetői engedélye sem volt, ezért őt őrizetbe vették. Egy másik ittasnak a járműve volt kivonva a forgalomból, ezért lefoglalták a rendszámtábláit és helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. Az egyenruhások tíz olyan személyt ellenőriztek, akik nem használták a biztonsági övet, őket közigazgatási bírsággal szankcionálták.