Kezdőlap Események Sajtótájékoztatón jelentették be a Neumann János Egyetem és a Jazzfőváros együttműködését

Sajtótájékoztatón jelentették be a Neumann János Egyetem és a Jazzfőváros együttműködését

Kecskemét sokszínű, jól prosperáló város, melynek vonzerőjét gazdasága és versenyképessége is jól mutatja. Ezért feladata az is, hogy egyetemével közösen, egyfajta regionális katalizátorként fogja egybe és emelje a nemzetközi térbe a gazdasági és kulturális élet szereplőit, amelynek köszönhetően új értékek, meghatározó értékrendek jönnek létre.

A kecskeméti Neumann János Egyetem, a fenntartó Alapítvány döntése értelmében 2023-ban a névadó születésének 120. évfordulója alkalmából Neumann 2023 Programévet hirdetett. A kezdeményezés célja egy olyan, a Neumanni értékeket és elveket hangsúlyozó programsorozat indítása, amelyben számos kiemelt színvonalú rendezvény várja a közönséget, mint pl. könyv- és filmbemutatók, sportesemények, közönségtalálkozók, szakmai konferenciák, irodalmi pályázatok, koncertek, zenés és színpadi produkciók. Az Egyetem a várossal összefogva, egyedülálló módon aktív résztvevője lett számos kulturális rendezvény megvalósításának.

Az oktatás, a tudomány magas szintű művelésén és a kultúra átadásán keresztül segíti elő az innovációs célokat. A jövő kihívásaira csak globális nézőpontból lehet megfelelő válaszokat adni, melyben az oktatás, a tudomány és a kultúra egymáshoz szorosan kapcsolódva jelenik meg.

Kodály Zoltán ugyanolyan fontosnak jelölte meg a zenei nevelést, mint bármilyen más tudományágat. A zeneoktatás transzferhatásai között a szociális készségek fejlődése, multitasking készségek javulása, érzelmi és intellektuális impulzusokra adott gyorsabb és adekvátabb válaszok adásának képessége is megjelenik.

Kodály Zoltán szülővárosában a Neumann János Egyetem eddig is elkötelezett támogatója volt a zenei nevelésnek és a zenei kultúra különböző ágai népszerűsítésének.

A Kecskeméti Jazz Alapítvánnyal együttműködve a Neumann János Egyetem az új CAMPUS-át fenntartó Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. bevonásával örömmel támogatja a július 31. és augusztus 6. megtartandó III. Jazzfőváros „Jazztábor” színvonalas lebonyolítását, a képzési helyiségek biztosításával, valamint a hangszeres, ének és tánc kurzusok költségeihez való hozzájárulással.

Az Egyetem elkötelezett a nívós, sokszínű városi kulturális programok és az azokhoz kapcsolódó képzések támogatásában, mert hiszünk abban, hogy ahol pezsgő élet van, ott jó élni, ott jó családot alapítani, ott jó tanulni és dolgozni, mert a kecskeméti lakosok, a vállalatok és az intézmények együtt tudnak egy kerek egységet alkotni, melyet „sem magasság, sem mélység nem rettent”.