Kezdőlap Fejlesztés TOP-3.2.1-16-BK1 – ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE –PROJEKTZÁRÁS

TOP-3.2.1-16-BK1 – ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE –PROJEKTZÁRÁS

„Szentkirály Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a TOP-3.2.1-16 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Energetikai felújítás Szentkirály Község Önkormányzatának épületein” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-16-BK1-2021-00099). A projekt keretében 112 761 413 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból, valamint 32 833 633 Ft TOP hazai társfinanszírozásból a fő cél, hogy a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon legyenek elérhetőek „
A projekt megvalósításának helyszíne a Szentkirályi Általános Iskola épülete volt.
Az energiahatékonyság javítására irányuló tevékenységek magukba foglalták az iskola komplex hőszigetelését (lábazat, homlokzat, padlásfödém, lapostető), homlokzati nyílászáró cseréjét, fűtési rendszer korszerűsítését, akadálymentesítést.
Az épület akadálymentesítésével megvalósult a fogyatékossággal élők közszolgáltatásokhoz és közösségi élethez való egyenlő esélyű hozzáférése.
A külső és a részleges belső felújítás által vonzóbbá vált a létesítmény, javult a közintézményi infrastruktúra, a közigazgatásnak, valamint a nevelésnek és az oktatásnak helyt adó létesítmény állapota, mely hozzájárul az intézményt használók körülményeinek javításához. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.