Kezdőlap Diákélet Városházi Nyári Tábor

Városházi Nyári Tábor

Hagyományteremtő céllal kezdődött el július 3-án az első Városházi Nyári Tábor. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Temesvári Péter jegyző kezdeményezésére a kecskeméti polgármesteri hivatalban dolgozók gyermekeinek a szervezők hat héten át biztosítanak tartalmas és megfizethető programokat.

Sok szülőnek okoz fejtörést a vakáció idejére a kisgyermekek felügyeletének megoldása. Ezért a kecskeméti önkormányzat és a polgármesteri hivatal vezetése a családok érdekeit szem előtt tartva támogatta az első Városházi Nyári Tábor megszervezését. A családi és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását segíti a szokatlan, de semmiképpen nem példátlan kezdeményezés. A táborozó gyermekekre a hivatalban dolgozó kollégák vigyáznak, munkájukat a polgármesteri hivatalban nyári gyakorlaton részt vevő fiatalok is segítik. A napközi tábor időrendje a hivatal munkarendjéhez igazodik, azaz a teljes hivatali munkaidő alatt biztosított a kicsik felügyelete. Ráadásul a tábor bázisa a városháza közelében lévő, városi tulajdonban lévő, de jelenleg kihasználatlan Liberté épülete.

A hat héten át tartó tábor heti turnusaira összesen közel ötven gyermek jelentkezett. A programok között szerepel a rajzfilmstúdió, a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a Cifrapalota, a tűzoltó laktanya, a könyvtár és a Vadaskert meglátogatása. Ezek mellett a gyerekek bepillantást nyernek a szülők munkahelyére, azaz rövid látogatást tesznek a felújított Városháza épületében, ahol a Díszteremben egy kvízjátékon is részt vehetnek.

A kezdeményezés nem csak családbarát, hanem pénztárcakímélő is, hiszen a szülőknek csak az önköltséget kell megfizetniük.