Kezdőlap Kiemelt CITERAZENÉRE RABOLTAK – ŐRIZETBEN A PÁROS

CITERAZENÉRE RABOLTAK – ŐRIZETBEN A PÁROS

Zenészek előadását hallgatta békésen egy jánoshalmi parkban egy 53 éves helybéli, amikor erőszakkal elvették a pénzét. A feltételezett elkövetőket őrizetbe vették.

Egy jánoshalmi férfi 2023. augusztus 12-én este elment a településen lévő parkba, ahol három asszony citerázott. Néhányan a zenészek köré gyűlve hallgatták az előadást, többek között egy helyi férfi és nő, akik közben italoztak. Vélhetően ennek hatására egy nótát is eljátszattak volna a citerásokkal, akik kedvesen elhárították a kérést. A későbbi sértett is a hallgatók között volt; ő egy ízben elment a közeli italboltba, és miután bevásárolt, visszatért és leült egy asztalhoz.

A meglehetősen ittas páros ekkor gondolhatta azt, hogy a férfinál lehet némi pénz. Odamentek hozzá, és kérték áldozatuk értékeit, aki ellenállt. Rögtön rátámadtak, lökdösték, rugdosták és lerántották a földre, majd a sértett tiltakozása ellenére átkutatták a zsebeit, elvették a pénzét, és elmentek.

Az áldozat azonnal értesítette a rendőröket, így a rablópáros férfi tagját alig 20 perccel később, a nőt pedig másfél óra múlva elfogták. A nyomozók mindkettejüket rablás bűntettével gyanúsítják. Kihallgatásukat követően a bűnelkövetőket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.