Kezdőlap Kiemelt KECSKEMÉTEN ÉS KÖRNYÉKÉN TÖRTÉNTEK

KECSKEMÉTEN ÉS KÖRNYÉKÉN TÖRTÉNTEK

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 2023. augusztus 22-én 7 óra 30 perckor elfogtak egy 40 éves jászárokszállási lakost, akit a Jászberényi Járásbíróság keresett, mivel vele szemben szabálysértési elzárás végrehajtását rendelték el. Egy 29 éves lajosmizsei nőt 18 óra 23 perckor igazoltattak a járőrök. Róla kiderült, hogy a Bajai Járásbíróság körözte szabálysértési elzárást végrehajtása érdekében. Majd 22 óra 45 perckor egy 48 éves helybélivel szemben intézkedtek a körzeti megbízottak, mivel nem fizetett meg egy pénzbírságot ezért részére is szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el a Bajai Járásbíróság.

Egy 21 éves férfit engedély nélküli vezetés miatt vettek őrizetbe a kecskeméti rendőrök 8 óra 30 perckor. A szabálysértő úgy közlekedett Szentkirályon egy Suzuki Swifttel, hogy nem volt vezetői engedélye. Vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Hajnalban, 2 óra 40 perckor egy Mercedes-Benz 22 éves sofőrjét állították meg. Az autóvezető úgy közlekedett személygépkocsijával, hogy a Kecskeméti Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől, így őt a helyszínen elfogták.

A legsúlyosabb jogsértést egy 31 éves férfi követte el, mivel ittasan vezetett, ráadásul a járművezetéstől is el volt tiltva. Őt Orgoványon fogták el a rendőrök egy teherautó vezetése közben, szerencsére még azelőtt, hogy balesetet okozott volna. A férfit előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.

Csak ismételni tudjuk magunkat, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!