Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: CSAVARBEHAJTÓT HIRDETETT, VIRÁGFÖLDET KÜLDÖTT 

LEZÁRT AKTA: CSAVARBEHAJTÓT HIRDETETT, VIRÁGFÖLDET KÜLDÖTT 

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy csaló ellen, aki egy hirdetéssel három embert károsított meg.

Egy érsekcsanádi férfi tett feljelentést még 2022 december közepén, mert csalás áldozata lett. Elmondta, hogy az egyik internetes oldalon talált rá egy hirdetésre, amelyben akkumulátoros csavarbehajtót hirdettek kedvező áron. Kapva-kapott a jó ajánlaton, először írásban, majd telefonon is felvette a kapcsolatot az eladóval, aki nagyon megbízhatónak tűnt. Megbeszélték, hogy a terméket utánvéttel, automatából történő átvétellel fogja megvenni, így nem kell a pénzt előre elutalnia.

A csomagautomatás értesítések annak rendje és módja szerint megérkeztek a vásárlóhoz, aki a kialkudott összeget az automatánál kifizette, ám ekkor jött a feketeleves. Vagy inkább fekete termőföld. Ugyanis a csomagban nem a csavarbehajtó volt, hanem némi virágföld egy zacskóban. Természetesen az eladó ezután már nem volt elérhető, így a sértett feljelentést tett a rendőrségen. Kiderült, ugyanarra a hirdetésre még ketten jelentkeztek rövid idő alatt, és ők is hasonlóképpen jártak. Egyikük talán kicsit szerencsésebb volt, ő egy versenyautós irattartót kapott, bár ez sem vigasztalta.

A nyomozók rövid időn belül megtalálták a feltételezett tettest, egy 52 éves székesfehérvári lakost, akit a három csalás ügyében gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi elismerte, hogy ő adta fel a hirdetést annak ellenére, hogy nem volt eladásra szánt csavarbehajtója.

A bajai rendőrök a történtek vizsgálatát befejezték. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.