Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: JÁNOSHALMI TOLVAJOK RENDŐRKÉZEN

LEZÁRT AKTA: JÁNOSHALMI TOLVAJOK RENDŐRKÉZEN

A nyomozók vádemelést javasolnak három férfi ellen, akik tizenhárom bűncselekményt követhettek el alig négy hónap alatt.

Jánoshalma területén 2022 szeptemberében megszaporodtak a magánházaknál elkövetett lopások, betörések. Az őszi, tél eleji időszakban tizenkét bűncselekményt követtek el ismeretlenek. Az ingatlanok udvarára bejutva felfeszítették a bejárati ajtót vagy éppen ablakot törtek be, és a lakóházakat, pincét, melléképületeket átkutatva mindent magukhoz vettek, amit találtak. Televíziót, kávéfőzőt, csaptelepet, edényeket, élelmiszert, faliórát, láncfűrészt, de még pálinkát és takarmányt is zsákmányoltak, ami bizonyította, hogy az elkövetők nem válogattak egy-egy bűntett alkalmával.

A Jánoshalmi Rendőrőrs munkatársai minden bizonyítékot aprólékosan megvizsgáltak, adatot gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, melynek eredményeként sikerült a feltételezett tettesek nyomára akadni. A nyomozók egy 23, egy 28 és egy 34 éves jánoshalmi lakost gyanúsítanak azzal, hogy a tucatnyi bűncselekményt elkövették. Egy-egy esetnél általában ketten voltak, de olyan is előfordult, hogy az elkövető egyedül ment betörni.

A 23 éves gyanúsított egy garázdaságban is részt vett: egy szóváltás hevében összeverekedett a szomszédaival, és egyikőjüket egy vascsővel fejbe vágta.

A tizenhárom bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható trió tagjai jelenleg előzetes letartóztatásban várják, hogy ügyükben döntés szülessen. A jánoshalmi nyomozók az esetek vizsgálatát befejezték, és vádemelést javasolnak mindhármójuk ellen, így az iratokat átadták az ügyészségnek.