Kezdőlap Zenei élet Little Feat – Dixie Chicken

Little Feat – Dixie Chicken

A hetvenes évek eleje megismételhetetlen hangulatú amerikai rockzenéjének egyik meghatározó albuma jelent meg újra – több mint fél évszázad távlatából, feljavított hanggal és koncertfelvételekkel gazdagítva.

A ’70-es évek zseniális rock-zenekarának, a Little Featnek két legjobb darabja – a ’Sailin’ Shoes’ és a ’Dixie Chicken’ – feljavított hangzású változatban jelent meg 2023. nyarán a Warner Music gondozásában.

Az 1972-ben kiadott ’Sailin’ Shoes’ című nagysikerű albumot követte a ’Dixie Chicken’ című kiadvány, mely bemutatta a hallgatóknak a Little Feat funky felé elmozduló hangzását és az új felállását. A kiadvány olyan klasszikusokat tartalmaz, mint a „Two Trains” és a „Fat Man In The Bathtub” – szintén friss hangzásban.

Ez a lemez valóban egy meghatározó opusz: hogy szóviccel éljek: nem kis bravúr a Kis Bravúrra elnevezett banda életében – melynek révén hangzásuk is gazdagodott, és a New Orleans-i rhythm and blus és a funk felé orientálódtak. Az album presztízsét amúgy mi sem jelzi ékesebben, mint hogy a 2000-ben kiadott Collin Larkin-féle „Minden idők legjobb 1000 albuma”című kiadványba is beválogatták a Dixie Chickent.

Az újdonságon további eddig még kiadatlan koncertfelvételek is debütálnak, köztük a „Roll Um Easy”, az „On Your Way Down” és a „Juliette” alternatív verziói, melyeket a bostoni Paul’s Mallban vettek fel 1973-ban.

(KJJR)