Kezdőlap Kiemelt PÉNZHAMISÍTÁS ÉS KÁBÍTÓSZER BIRTOKLÁS MIATT KELL FELELNIE

PÉNZHAMISÍTÁS ÉS KÁBÍTÓSZER BIRTOKLÁS MIATT KELL FELELNIE

Idős asszonyt károsított meg egy fiatal férfi, de végül pórul járt, mert hamar azonosították a rendőrök és a lakását is átkutatták, ahol cannabis növényre bukkantak.

Kunbaján, az egyik boltban vásárolt egy 81 éves asszony 2023. augusztus 18-án, amikor a kasszás kiszúrta, hogy hamisított bankjeggyel fizetne. A történtek híre a bácsalmási rendőrökhöz is eljutott, akik meghallgatták az időst, hogy az ügy végére járjanak. Az asszony elmondta, hogy a bankóra előző nap tett szert, amikor leszólította az utcán egy férfi nagy címletű pénzének felváltása ürügyén. Az idős nő még az otthonába is behívta átverőjét, ugyanis a konyhában volt a pénztárcája. A felváltott húszezrest nem nézte meg, csak eltette, így akkor jött rá, hogy becsapták, amikor másnap fizetni készült vele.

A bácsalmási nyomozók az elkövető felkutatásába kezdtek, ami hamar eredményre vezetett: pár órával később azonosították a 24 éves férfit, akit kunbajai otthonában elfogtak. A gyanúsított lakását is átkutatták, ahol két tő cannabis növényt, valamint kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket találtak az egyenruhások. A férfit így a pénzhamisítás mellett kábítószer birtoklása miatt is kihallgatták.