Kezdőlap Kecskemét Budapest Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Budapest, 2023. szeptember 25. – A technológia fejlődésének köszönhetően egyes
konyhai mérlegek már messze túlszárnyalják az elvárásokat. Az okosmérlegek
megjelenésével megteremtődött egy olyan kategória, amellyel a felhasználók könnyedén
megvalósíthatják a kedvenc hírességeik, vagy sportolóik által ajánlott diétákat.

A japán gyökerekkel rendelkező márka, a Sencor egyik legfontosabb törekvése, hogy
kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye vásárlóik mindennapjait. Így született meg az SKS 707x okos konyhai mérleg, amely egy nagyon fontos eszköz lehet azok számára, akik tudatosan kívánnak táplálkozni.
Tetszetős megjelenés
A Sencor okosmérlege azonnal magára vonja a tekinteteket. A lekerekített élekkel rendelkező készülék jobb sarkában egy fehér háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző kapott helyet.
Elhelyezése és a rajta fehéren megjelenő számjegyek szolid és tetszetős stílust kölcsönöznek a mérlegnek. Nemcsak a látványa, hanem a tudása is lebilincselő.
Ez az okosmérleg a Bluetooth adatkapcsolat révén könnyedén társhítható az iOS, vagy
Android-rendszerű okostelefonokkal. Az ezekre a készülékekre letölthető Sencor Food
alkalmazással pedig a felhasználók hozzáférhetnek a világ egyik legnagyobb élelmiszer-
adatbázisához, amelyet a Dine4Fit-tel közösen fejlesztettek ki. „Az egészséges táplálkozás
hívei így konkrét válaszokat kaphatnak arról, hogy vajon hány szénhidrátot tartalmaz egyetlen egy, a mérlegre helyezett gyümölcs, vagy, hogy mennyi fehérje vagy zsír van egy
tisztességesen elkészített steak-ben. Vagyis akár konkrét ételek és fogások részletes tápanyag- összetételét is ellenőrizhetjük” – hangsúlyozta Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

Többféle üzemmód
Az 5000 grammos maximális terhelhetőséggel és két darab AAA-típusú ceruzaelemmel
működtethető készülék többféle üzemmódban használható. Ennek köszönhetően nagy segítség lehet a konyhai előkészületek során. A „Mérlegen” mód az adott élelmiszer súlyának mérésére szolgál, a „Lista” üzemmódban pedig össze lehet adni egyes főzéshez használt hozzávalók tápértékét. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a Sencor okosmérlege, nemcsak a különféle ételekhez szükséges hozzáválók, hanem akár tej-, vagy víztérfogat mérésére is alkalmas.

A „Tára” funkció pedig egy igazi aduász lehet a felhasználók kezében, ami jóval könnyebbé és egyszerűbbé teheti az ételek előkészítését. Ezzel ugyanis az alapanyagokat fokozatosan,
mindössze egy edényben lehet egymáshoz mérni. „A „Tára” funkció használatakor az edény
tömegét a készülék levonja a teljes tömegből, tehát nem számol a mérésre használt tál
súlyával, ami ugyancsak praktikus megoldásnak tekinthető.

A Sencor okosmérlege praktikus és hasznos segítőtárs lehet a mindennapokban az
egészségtudatos táplálkozás híveinek. A készülék kilenc különböző színben érhető el a magyar piacon, amelyek illenek a Metallic termékcsalád korábbi termékeihez.

A SENCOR-ról
A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is.
A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.