Kezdőlap Kecskemét LEZÁRT AKTA: PARFÜMRAJONGÓ VOLT A TOLVAJ 

LEZÁRT AKTA: PARFÜMRAJONGÓ VOLT A TOLVAJ 

Vádemelést javasolnak a vizsgálati osztály munkatársai egy férfi ellen, akit többek között tucatnyi illatszert emelt el drogériákból. Persze ha telefon vagy cipő akadt a kezébe, azt is meglovasította.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott egy kecskeméti lakossal szemben, aki a gyanú szerint 2022 októberétől négy hónap alatt hét bűncselekményt követett el, egyiket-másikat folytatólagosan, azaz többször megkárosítva ugyanazt a helyet.

A 32 éves férfi bevásárlóközpontokból arcszőrformázót, csavarhúzót, telefonokat, cipőket tulajdonított el. A drogériákban is rendszeresen, egy-egy helyre akár többször visszatérve portyázott. Az adandó alkalomra várt, és amikor lehetősége volt, a parfümökről leszakította az áruvédelmi eszközt, majd zsákmányát a ruhájába rejtette. Ezzel a módszerrel legalább 25-30 üveg parfümöt lovasított meg.

Két kerékpárt is ellopott a tolvaj; ugyan mindkettő le volt zárva, de ez nem akadályozta meg a bűntettek elkövetésében, mivel a lakatokat levágta, és eltolta a drótszamarakat. A férfit 2023. február 28-án őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő bűnelkövetőt a nyomozók 7 rendbeli üzletszerűen, többségében dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással gyanúsítják.

Ügyében a történtek vizsgálata befejeződött, ellene vádemelést javasolnak, így a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.