Kezdőlap Diákélet Városrendészek segítik az iskolakezdést

Városrendészek segítik az iskolakezdést

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Szeptember 1-jétől városrendészek segítik a közlekedést többek között az Akadémia körúton, az Izsáki úton és Református Általános Iskola környezetében, hogy a gyermekek és szüleik gyalogosan, kerékpárral vagy autóval biztonságosan közelíthessék meg az iskolákat.

A Református Általános Iskola előtt és mellett új K+R parkolókkal indult az iskolaszezon. A Kiss &Ride (K+R) – azaz „Puszi és menj tovább!” parkolócélja, hogy gyorsítsa a reggeli és a délutáni forgalmat, rendszerezze, illetve biztonságosabbá tegye a közlekedést a gyerekektől nyüzsgő helyszíneken. A K+R parkolók az iskola Búzás Mihály utca Kálvin tér felőli oldalán, a Református Újkollégium kapubehatója előtti 3 párhuzamos kapuállásban, továbbá a Kálvin téri parkolók Szabadság téri oldalán levő első három parkolóállásban kerültek kialakításra.

Reggel 7 és 8 óra, délután 16 és 17 óra közöttpár perc erejéig, vagyis a ki- és beszállás idejére azok a szülők állhatnak meg ezeken parkolóhelyeken, akik gyermeküket hozzák, vagy viszik az intézménybe. Más időszakban bárki várakozhat a kijelölt helyeken.