Kezdőlap Kiemelt VOLT, AHOL AZ IGAZOLVÁNYÁT HAGYTA HÁTRA, MÁSHOL JÓL MEGNÉZTÉK

VOLT, AHOL AZ IGAZOLVÁNYÁT HAGYTA HÁTRA, MÁSHOL JÓL MEGNÉZTÉK

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint legalább két bűncselekménnyel gyanúsítható. A sértettek mindkét esetben megzavarták a betörőt, így menekülőre kellett fognia.

Egy 83 éves kecskeméti lakos tett feljelentést 2023. szeptember 4-én a rendőrségen. Elmondta, hogy a vármegyeszékhelyen található lakásába egy ismeretlen bemászott, és átkutatta az ingatlant. Kiderült, hogy a betörő a földszinti ablakról leszaggatta a szúnyoghálót, majd a bukóra rögzített nyílászárót egy rúddal felfeszítette. A sértett ugyan megzavarta, de még így is sikerült magával vinnie három karórát és némi készpénzt. A férfi menekülés közben elhagyta a személyi igazolványát, az okmányt pedig a rendőrök bizonyítékként lefoglalták.

Néhány nappal később – szeptember 11-én éjfél után – egy 41 éves édesanya és kisfia aludtak egy földszinti szobában, amikor az asszony zajra lett figyelmes. A padló reccsenését hallotta, méghozzá azért, mert idegen járt a lakásban. Feleszmélve meg is látott egy osonó alakot, aki éppen megragadta a fotelben lévő táskát és távozni készült. Az idegen is észrevette az immár ébren lévő sértettet, és rápisszegett, hogy aludjon tovább, majd kiugrott az erkélyen keresztül az utcára. A nő utána lépett, és jól megfigyelte a tolvajt. A nyomozóknak meglehetősen pontos, részletes személyleírást tudott adni, így a rutinos zsaruk már tudták, ki lehet az éjszakai besurranó. Az asszony megerősítette a gyanújukat, mivel az elé rakott képekből határozottan kiválasztotta a tolvajt.

A rendőrök a kecskeméti R. Krisztiánt szeptember 13-án hajnalban elfogták és előállították. A jelenleg kétrendbeli lopással gyanúsítható férfi augusztus végén szabadult, így a bűnismétlés veszélye miatt a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai azt is vizsgálják, hogy a férfi további, hasonló jellegű bűncselekményeket elkövethetett-e a közelmúltban.