Kezdőlap Diákélet Zamárdi Kertmozi – kellemes Balaton környéki kikapcsolódás az egész család számára

Zamárdi Kertmozi – kellemes Balaton környéki kikapcsolódás az egész család számára

Erdélyi Zsolt, a Zamárdi Kertmozi üzemeltetője és az országosan ismert Strand és ZamJam Fesztivál főszervező bizottságának tagja adott interjút szerkesztőségünk részére, mely során terítékre került minden fontosabb információ a Zamárdi Kertmozi vetítési időszakáról és a Balaton környéki kikapcsolódási lehetőségekről. Zsolt továbbá beszámolt a Best of Balaton díj megnyeréséről, melyet ez alkalommal a Zamárdi Kertmozi érdemelt ki.

Melyek a Zamárdi Kertmozi főbb jellemzői?

A Zamárdi Kertmozi 1962-ban nyitotta meg a kapuit a kedves mozinézők előtt. Jelenleg a csapatommal együtt mi üzemeltetjük a mozit, egy 10 éves időintervallum idejére. Ez idáig elég sok fejlesztést hajtottunk végre, természetesen meghagyva a mozi sajátos retro hangulatát. A vetítéstechnika korszerűsítésre került, továbbá büfét és öltözőt építtettünk. Jelenleg a vetítési tér szabadtéri színpadként is üzemel. Számos hazánkban ismert és elismert előadóművész megfordult már a pódiumon, nem egyszer teltházas nézőközönséggel, többek között Rudolf Péter Kossuth-díjas magyar színész, a Vígszínház igazgatója, emellett Laár András, humorista, dalszövegíró, színész, valamint a szintén Kossuth-díjas előadóművész Gryllus Vilmos. Egyébként, amikor nincs esti nagyprodukció, minden egyes nap egészen május végétől kezdve augusztus utolsó hétvégééig vetítünk különféle premier, családi, gyermek és retro magyar filmeket a Kertmoziban, ezáltal mindenki megtalálhatja a számára megfelelő és szórakoztató filmtípust.

Mik azok a különlegességek, amik miatt érdemes a Zamárdi Kertmozit választani?

Általánosan elmondható, hogy kissé hanyatlásnak indult az utóbbi időszakban a kertmozizás, mint programlehetőség a Balaton mentén. Itt, Zamárdiban, igyekszünk visszaadni a kertmozik tipikus hangulatának megkopott fényét. Momentán ismét felfelé ívelő szórakozási forma, mivel ez az egyik legolcsóbb kikapcsolódási lehetőség az egész család számára és valami különleges/egyedi hangulata van a dolognak. A premiervetítéseken túl különféle kategóriákban játszunk filmeket ingyenesen. Többek között ilyen volt idén a Pogány Madonna és a Macskafogó is. Emellett fontos megemlíteni, hogy a büfé pénztárca barát, – mely kiegészítő szolgáltatásként működik és balatoni árakat figyelembe véve egyedülálló.

Az idei évben a Best of Balaton díjat is elnyerte a Zamárdi Kertmozi. Erről mit tudhatunk?

A Best of Balaton egy kuratóriumcsoportból, és számos jól ismert támogató szponzorból áll, többek között ilyen a MOL és az MBH Bank. Ez a csoport több, a közönségtől érkező ajánlás alapján választja ki, hogy mely díjazott érdemes arra, hogy megjelentessék nagyobb platformokon úgy, mint Index, TV2, vagy egyéb neves kiadványok. A szavazóközönség bármilyen helyet, ügyet vagy programlehetőséget ajánlhat, amelyek a Balatonhoz kapcsolódva öregbítik a tó hírnevét. Az idei év során a Zamárdi Kertmozi is ebbe a körbe került be, több híres balatoni produktummal együtt. Az ajánlásokat követően  a kuratóriumcsoport tagjai együtt döntenek arról, hogy kik/mik a legérdemesebbek erre az elismerésre. A Kertmozi a programlehetőségek kategóriában nyerte meg a Best of Balaton 2023 Díjat. Ez óriási siker a Kertmozi számára, mert ez a szakma és a közönség döntése/választása is egyben. Közismert emberek alkotják a végső döntéshozó csapatot, mint pl. Gyurta Dániel, Ördög Nóra, Lábas Viki, Trokán Nóra, Till Attila, Marsalkó Dávid, Vecsei H. Miklós, Gianni Annoni, Starcz Ákos, valamint Váncza Panna, Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Pantl Péter.

Az idei Strand Fesztivál hogyan zajlott le?

A Strand Fesztivál és a ZamJam Fesztivál idén is több tízezer látogató számára szerzett felejthetetlen pillanatokat, élményeket. A szervezők minden évben változatos programokkal, látványelemekkel várják az ide érkezőket. Mindkét rendezvény családosoknak is kiváló kikapcsolódási lehetőség, minden korosztályra gondolnak a szervezők a programok, zenei paletta összeállításakor. A Strand Fesztiválon összesen 70.000 fő vett részt az idei évben. A helyi és országos szinten is kiemelkedő nyárzáró eseménynek minősülő rendezvényt a VOLT Produkció, illetve a MOL Nagyon Balaton szervezi évek óta sikeresen Zamárdiban.  A Strand Fesztivál óriási népszerűségnek örvend, melyen a magyar zenei élet kiválóságai szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat évről-évre. A fesztiválok és szervezőik a 2024- es évben is várnak minden kedves látogatót Zamárdiban!