Kezdőlap Egészség  Amazon Tattoo – Országos szinten egyedülálló tetoválószalon Kecskeméten

 Amazon Tattoo – Országos szinten egyedülálló tetoválószalon Kecskeméten

Az ARM szerkesztősége által a Mihály Anita tetoválóművésszel készített interjúban szó esett a kecskeméti Amazon Tattoo szalon történetéről, annak több évtizedes múltjáról, a hosszadalmas útról, amely a szalon jelenlegi sikeres működéséhez vezetett. Végül, de nem utolsó sorban Anita beszélt a tetoválás életében betöltött személyes jelentőségéről.

Hogyan indult az Amazon Tattoo szalon, mit érdemes tudni a kezdetekről?

Szakmám alapján keramikus vagyok, így elmondható, hogy a művészeti irányzat mindig komolyabban foglalkoztatott. Emellett a grafika világa vonzott, ám ismerősök bátorítására, ajánlására elkezdtem tanulmányaim mellett, szakember felügyeletével tetoválásokat készíteni 2004-ben. A középiskola elvégzését követően vendéglátásban helyezkedtem el, ám mellette Gödön tetováltam. 2012-ben nyitottam meg teljesen egyedül, szépségipari szakmában tevékenykedő személyek szomszédságában, Szentendrén – ottani származásom végett – az első saját szalonom, Amazon Tattoo néven, mely kiemelkedően sikeresen működött nagyjából egy évtizeden keresztül. Az idő előrehaladtával ugyanakkor szükségem lett kollegákra a bejelentkezések megugrott száma miatt. Hamarosan már 4 kollega társaságában, 8 hónapos várólistával működött az Amazon Tattoo, mígnem egy magánéleti krízis végett, az újrakezdés reményében Kecskemétre költöztem 2021. év elején. Ekkoriban még ingáztam a két szalon között, ám jelenleg – az országban egyedülálló módon – csak Kecskeméten fut Amazon Tattoo néven tetoválószalon. Mindenképpen olyan települést szerettem volna találni, mely nekem és a két gyermekem számára is élhető körülményeket biztosít.

Testtetováláson kívül, mely szolgáltatások elérhetőek az Amazon Tattoo szalonban?

2007-ben Pesten levizsgáztam sminktetoválásból alapképzésben, majd további technikai szakosító tanfolyamokat végeztem, mikor a gödi szalonban dolgoztam. Emellett 2009-ben piercing szúrással bővítettem ki a platformomat. Testtetoválással kapcsolatban sok szemináriumon vettem és veszek részt folyamatosan, tetováló szövetségtől függetlenül, ugyanis törekszem a saját lábamon megállva működtetni a szalont.

Mi az, ami a legnagyobb büszkeséggel tölt el a munkáddal kapcsolatban?

A legnagyobb büszkeséggel az tölt el, hogy az Amazon Tattoo szalont teljesen önállóan, külön vonalon haladva, saját tehetségemmel és folyamatos fejlődési lehetőségek kiaknázásával építettem fel és alkottam meg.

Célom, hogy szakmailag naprakész lehessek, modern és hatékony eszközöket és anyagokat alkalmazva mindig kövessem az aktuális trendeket, szabályokat.

Jelenleg egyébként külföldön is készítek tetoválásokat, többek között jártam már Olaszországban és Ausztriában is.

Mely munkáid tartoznak a személyes kedvencek közé?

A hozzám érkező vendégek számára valamennyi tetoválás lelki jelentőséggel, töltettel rendelkezik, valamiféle különleges élettapasztalathoz, eseményhez köthető, és nem egyszer felbecsülhetetlen pozitív változásokat hoz egy-egy személy életében. Művészi szemmel tekintve ezek gyakran jelentenek kihívást, de annál nagyobb elégedettséggel tölt el egy-egy ilyen munka elkészítése.

Személyes kedvenceim közé tartozik egy kollegával két alkalommal (2 nap alatt) elkészített telihátas minta, ami igazán nagy teljesítménynek számít.

Továbbá, amikor egy kecskeméti vendégem felkért egy 1 év alatt elkészülő egész testes tetoválás kivitelezésére. Ennek véghezvitele is megtörtént, rendkívül aprólékos mintákkal, bonyolult geometrikus elemekkel kiegészítve. Az alkotónak ez igen nagy kihívást jelent, hiszen mindennek passzolnia kell, figyelembe véve a test hajlatait, fordulatait, illetve a tetovált személy reszketését az alkotás készítése közben.

Végül, de nem utolsó sorban egy nagyjából 10 forintos méretű tetoválást készítettem, mely méretre kicsinek tűnik, de annál nagyobb lelki jelentőséggel bír. A vendéghölgy férje és gyermeke elvesztése után egy B betűt tetováltatott a derekára, két angyalszárnnyal és glóriával, jelképezvén, hogy ha a gyermekét nem láthatta, akkor a tetoválást se lássa, de tudja, hogy vele van. A varratást követően hónapok alatt pozitív irányba teljesen megváltozott az öltözködése, testtartása, és fél év alatt kicserélődött. Én ezeket élem meg igazi sikerként.

Amazon Tattoo Kecskemét

6000 Kecskemét, Hoffmann János utca 5/b

Telefon: 06/30-867-8008

E-mail: [email protected]