Kezdőlap Diákélet November 3-án nyílt napot tart aMOME!

November 3-án nyílt napot tart aMOME!

Rendhagyó campustúrák, tárlatvezetések, szakbemutató beszélgetések és nyitott műhelyek várják a diákokat a Zugligeti úti campuson

Animáció, formatervezés, fotográfia, interaction design, divat-és textiltervezés, építőművészet, tárgyalkotás, art and design management- hogy csak néhány szakot említsünk azok közül, amelyekbe bepillantást nyerhetnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusán azok, akik november 3-án ellátogatnak az intézmény nyílt napjára. Az esemény keretében a MOME egésznapos programmal, benne kiállításokkal, filmvetítésekkel, és beszélgetésekkel várja a kreatívipari karriert megcélzó diákokat.

A régió meghatározó design és művészeti egyetemének nyílt napján a szakokat bemutató előadásokon, MOME-oktatók és hallgatók prezentációin keresztül ismerhetjük meg az itt folyó munkát, emellett kötetlen formában is találkozhatunk az egyetemen tanulókkal és dolgozókkal, sőt, akár egyéni konzultációkra, portfólió-bemutatásra is lehetősége lesz a felvételire készülőknek.

A résztvevők reggel kilenc órától központi felvételi tájékoztatót hallgathatnak meg, majd a különböző szakokra várják őket, de közelebbről megismerhetik a hallgatói szervezeteket, többek között a StudentHubot is, ahol a diákok információkat kaphatnak az egyetemen elérhető ösztöndíj- és sportehetőségekről, rekreációs programokról és az intézmény hallgatói számára biztosított mentálhigiénés támogatás különböző formáiról. Lesz skicc workshop, filmvetítés, Építész Teaház, megnyitja kapuit a látogatók előtt a Mobility Design Lab, és az egyetem alumni közösségének tagjai is mesélnek majd az egyes szakokkal kapcsolatos élményeikről és a MOME-diplomával bejárható karrierutakról.

A nyílt nap tájékoztatást nyújt majd mind az alap-, mind az angol és magyar nyelvű mesterképzésekről, a változatos programok pedig a szakok közötti eligazodást segítik. Az esemény jó alkalom arra, hogy akit a tárgyalkotás, afotográfia, a grafika vonz, betekinthessen a MOME TechPark műhelyeibe: az itt található laborok, kiemelkedő felszereltségű stúdiók sokrétű technikai lehetőséget adnak a kísérletezésre és a társmédiumokkal való találkozásra is.

A nyílt nap teljes ideje alatt megtekinthető a DESIGN CURVES: VECTORS FOR THE FUTURE című kiállítás, amely az egyetem friss Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjas hallgatóinak munkáit mutatja be, 14 órától kapcsolódó tárlatvezetéssel. A 2019-ben átadott MOME Campus területét és a hamarosan közösségi kerttel, tóval is bővülő megújuló campusparkot, és annak legizgalmasabb tereit és ösvényeitvezetettséták keretében ismerhetik meg az intézménybe jelentkezni vágyó diákok és tanáraik, kísérőik.