Kezdőlap Események Öregdiákok és a 30 éve újraindult gimnázium

Öregdiákok és a 30 éve újraindult gimnázium

Október 14-én a Szilády Áron Gimnázium dísztermébe közgyűlés és emlékezés várta a régi alma mater egykori tanulóit. Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre szervezésében egész délelőttöt betöltő program volt.

Dr. Bognárné Nagy Éva elnök nyitotta meg az októberi eseményt, amelynek elején a gimnázium tanárai és a Lórántffy Zsuzsanna Kamarakórus zenével és verssel köszöntötte az egybegyűlteket. 1993-ban került vissza egyházi fenntartásba a Szilády Áron Gimnázium, és 75 éve államosították az intézményt. Ezekre az évfordulókra emlékeztek a díszteremben teltház előtt.
Először Bödecs Pál ny. főigazgató idézte fel az eseményeket. Aztán Fülöp Róbert polgármester beszélt az intézmény sikeréről, amit elért az újraindulástól. Szabó Ferenc gimnáziumi igazgató köszöntötte a résztvevőket és beszélt a három évtizedes áldozatos munkáról, aminek most látható szépen beérett a gyümölcse. Majd a 30 éve kezdőosztályok osztályfőnökei mondták el gondolataikat. Végül a kezdőosztályok diákjai meséltek, múltról és jelenről, és a régi idők tanulságairól.  
A 30. évforduló emlékére egy hársfát ültettek az öregdiákok. A rendezvény főhajtással, koszorúzással zárult az elhunyt diákok és tanárok kopjafájánál.
A program a Nemzeti Együttműködési Alap segítségével valósult meg.