Kezdőlap Események 45 ÉVES a keceli Pintér Művek

45 ÉVES a keceli Pintér Művek

Szeptemberben, a keceli birkafőző fesztiválon ünnepelte meg a Pintér Művek fennállásának 45. évfordulóját. A jubileumi, vidám hangulatú rendezvényen kollégák családtagjaikkal együtt elevenítették fel a közöss sikereket, az emlékezetes pillanatokat.

A Pintér Művek székhelye Kecelen található. A Duna-Tisza közén fekvő, Bács-Kiskun vármegyei, 9000 lakosú kisvárosban a vállalatot egy helyi iparos, Pintér József alapította 1978-ban. Ez volt az egyik legelső hazai magánvállalkozás. A jelenlegi üzemkomplexumot 1989-ben avatták fel, s jelképe lett a magyarországi rendszerváltásnak.

2014. április 21-én, az alapító halála után fia, Pintér Csaba vette át az irányítást és lett a vállalat tulajdonosa.
A Pintér Művek a modernizálódó magyar gazdaság egyik ismert és elismert vállalata. Az elmúlt évtizedekben megrendeléseket kaptak egyebek között a NASA-tól, a Boeingtől, a NATO-tól és a paksi atomerőműtől is. A vállalkozás fő profilja ipari robotok, atomerőművi berendezések, speciális gépek, alkatrészek és gépek előállítása. A vállalatnál zajló gyártási, tervezési és fejlesztési folyamatok gyakorlatilag mindent magukba foglalnak, ami a fémmegmunkáláshoz kötődik.
Megalakulása óta a keceli Pintér Művek a hazai partnerek mellett, kiterjedt nemzetközi üzleti kapcsolatrendszert épített ki a világ számos országában: Kínától Oroszországon, Mexikón, Románián, Lengyelországon, Németországon, Franciaországon át Szlovákiáig.
Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy maradéktalanul megfeleljenek a partnereik által támasztott követelményeknek és igényeknek, legyen szó a pontosságról, rugalmasságról, megbízhatóságról és a minőségről.
A Pintér Művek neve azonban nemcsak a gazdasági világban cseng jól. A gyár területén álló Haditechnikai Park különleges gyűjteménye látogatók ezreit vonzza minden évben. A szabadtéri kiállítás 3 hektáron terül el.
A haditechnikai park részei: Szoborterem; Makettház; Pintér József emlékszoba; Szabadtéri kiállítás, ahol egymás mellett állnak katonás rendben a magyar haderő által az elmúlt évtizedekben használt harci járművek, szállítóeszközök, tankok, repülők, köztük számos egyedi és legendás darab; valamint Kézifegyver múzeum; Tüzérmúzeum ahol több száz, egykoron a magyar fegyveres erőkben rendszerben lévő kézifegyver látható, továbbá történelmi áttekintése, nem csak magyar, hanem egyéb országok kézi lőfegyvereinek, tüzéregyenruháinak.
A Pintér Művek társadalmi felelősségvállalása is kimagasló. Pintér József alapító közel 20 éve első szóra mellé állt Kecskeméten, az akkor létesült Wojtyla Barátság Központ népkonyhája mellé, melyet folyamatosan támogatott. Pintér József halála után fia Pintér Csaba családjával folytatja az önzetlen segítségnyújtást. A közelmúltban a népkonyha vezetősége egy festménnyel köszönte meg az elmúlt időszakban nyújtott áldozatos adományaikat.

A cég szülinapján együtt ünnepeltünk dolgozókkal.

A dolgozók, párjaik, barátaink és családtagjainkkal együtt ünnepeltünk a cég 45. szülinapját.