Kezdőlap Zenei élet Edith Piaf: La Vie En Rose – A leghíresebb slágerek

Edith Piaf: La Vie En Rose – A leghíresebb slágerek

A francia sanzon rajongók álma válik most valóra, hiszen Edith Piaf halálának 60. évfordulója alkalmából egyszerre két kiadvánnyal is tiszteleg művészete előtt egykori kiadója: a Parlaphone/Warner.

A ’Symphonique’ címet viselő korong, mely CD, bakelitlemez és digitális formában jelenik meg, egy igazi csemege a közönség számára, ugyanis egy 60 tagú szimfonikus zenekar keltette új életre Piaf műveit.

A műfaj legnagyobb csillagának világhírű dalait a legmodernebb technikai eszközök segítségével hangszerelték újra. Piaf ikonikus hangját a legendás londoni Abbey Road stúdióban választották le az eredeti felvételekről, majd az alapokat a Legendis Orchestra gondosan kiválasztott művészeivel rögzítették.

A Martin Batchelar, Samuel Pegg és Nathan Stornetta által brilliánsan elkészített dalok képesek arra, hogy rezonáljanak a mai kor emberének fülével, mégis megtartották szerethető, sok évtizedes nosztalgiájukat.

A ’Best of + Concert Musicorama Europe 1’ című dupla album szintén a jubileumra készült el.

Az első, ’Best of’ lemezen Edith Piaf ikonikus dalai hallhatók – míg a másikon a híres, párizsi L’Olympia nevű koncerthelyszínen, 1958-ban rögzített felvételek szerepelnek, melyeket a francia Europe 1 rádió számára készítettek és most először lesznek elérhetők 33-as vinyl formában.

Mindkét albumválogatáson olyan, máig elévülhetetlen sanzonok csendülnek fel, mint a „Milord”, a „Padam Padam”, a „Je ne regrette rien”, vagy a „La vie en rose” – csak hogy a legismertebbeket említsük.