Kezdőlap Egészség Gyermekmasszázs támogatja az emésztést és javítja az alvást

Gyermekmasszázs támogatja az emésztést és javítja az alvást

ÁGÓ KITTI kecskeméti kozmetikus, aroma- és szépségterapeuta hosszú évek óta fogadja vendégeit.
Egyik új szolgáltatása a gyermekmasszázs, mely egyre népszerűbb a családok körében. A lágy, simító mozdulatok jótékony hatással vannak a gyermekek fejlődésére és mindennapjaira.

– Hány éves kortól ajánlott a masszázs?
– A gyermekeket már baba kortól lehet masszírozni, kifejezetten gyermek masszázsról 3–12 éves kor között beszélünk. Kis korban a masszázs lágy simító mozdulatokat jelent, mivel az izomzatuk még fejlődésben van.
– Milyen előnyeit élvezik a gyerekek?
– Számos fizikai és érzelmi előnnyel jár. Támogatja az emésztést és javítja az alvást, amely fontos a fejlődésük szempontjából. A masszázs közben felszabaduló hormonok segítik a fájdalom és a feszültség enyhítését.
– Egészségükre jó, vagy esetleg a tanulmányi eredményeikre?
– A terápiás minőségű olajokkal végzett masszázs az érintés nyugtató hatása mellett erősíti az immunrendszert, élénkíti a gondolkodást és görcsoldó hatású.
– Hány percig tart a masszázs?
– A hozzám érkező gyerekek kezelése mindig az egyéni igényeikhez alakul, figyelembe véve az aktuális testi és lelki állapotukat. A kezelés általában 45–60 percet vesz igénybe.
– Mire kell ügyelni a gyermekmasszázs során, ugyanolyan pontokon lehet masszírozni, mint a felnőtteknél?
– A kicsiknél simító mozdulatokkal történik a masszázs, majd az izomzat fejlődésével válnak határozottabbá a mozdulatok.


Ágó Kitti Aroma- és Szépségterápia • Kecskemét, Wesselényi utca 5. • Tel.: 06-70/90-78-303Facebook: Ágó Kitti Aroma- és Szépségterápia – Kecskemét • Instagram: agokittiaromaterapia