Kezdőlap Karrier Hattyúházban Burger Éva olyan mint Mary Poppins,akinek a táskájában minden adott a...

Hattyúházban Burger Éva olyan mint Mary Poppins,akinek a táskájában minden adott a csodához!

A lajosmizsei Hattyúház a kreativitás fellegvára. BURGER ÉVA virágkötő mester egy olyan
varázslatos helyet álmodott meg, ahová belépve nemcsak csodálatos és egyedi
virágcsokrokat, virágdíszeket kaphatunk, de ámulunk és csodálunk minden egyedi
lakásdíszt, mellyel mi magunk is felöltöztethetjük otthonunkat.

Burger Éva mindenben maximalista, melyet a Hattyúház is hűen tükröz. Az üzlet áruválasztéka minden téren lenyűgöző. Kizárólag jó minőségű termékeket kínál, a hagyományos értékeket, a legújabb trendeket és a kreativ sokszínűséget ötvözve. Hattyúházra szándékosan nem írta ki, hogy virágbolt, hiszen sokkal több annál. Aki csak elmegy mellette, azonnal megérzi és meglátja a küldetését, a virágok szeretetét, az otthonok belső hangulatának, kiegyensúlyozott megjelenésének megteremtését.
A maximalizmusa természetesen elsősorban a virágokban teljesedik ki. Burger Éva óriási gyakorlattal, szakmai alázattal, páratlan kreativitással és tudással az ország egyik legkiemelkedőbb virágkötő mestere. Budapest után a vidéki nyugalmat választva, Lajosmizse belvárosában építette ki új birodalmát, melyet az ország számos pontjáról felkeresnek.
Nem véletlen, hiszen a Hattyúház bőven túlmutat egy virágüzleten. Burger Éva enteriőrben gondolkodik. A belső teret komplexen kezeli, minden apró elemét beleértve. A szó szoros értelemben vett virágkölteményei érzelmeket közvetítenek. Nem csupán egymáshoz kötözött virágok, szó szerint megszólalnak, közvetítik az érzelmeket. Különleges kreativitása révén a vásárlók valóban olyat kapnak, melyet a szívük
mélyén reméltek. Igaz ez egy virágcsokorra, egy ajtó- vagy asztali díszre, de még egy koszorúra is.
Kezdetét vette a téli ünnepkör, mely rögtön egy szomorú kegyeleti ünnepel, a Halottak napjával indult. Burger Éva elmondta: mindig egyedi sírkoszorúkat készít. Nem szereti a hagyományos, tömegcikknek számító koszorúkat és díszeket, melyek bárhol megvehetők. Az általa készített sírcsokrok, koszorúk mindig tükrözik a hozzátartozó gondolatait, érzéseit.
A téli ünnepkör következő állomása az Advent, mely idén december elején kezdődik és pont december 24-én zárul.
– A kedvenc időszakom a téli. Lajosmizse mellett tanyán élek, de nálunk a kert és a ház külső része ugyanolyan odaadással van feldíszítve, mint a ház belseje. Tanyánk ajtajától 500 méterre lévő nagy kapunál kezdődik a díszítés, de még a terasz is ugyanolyan ünnepi öltözetet kap mint a ház belső tere. A festett, aranyozott patinás tökök már kint díszelegnek, melyek nem halloweenre utalnak, hanem az ősz gyönyörűségét hangsúlyozzák – tette hozzá Burger Éva.
A neves virágkötő természetesen nemcsak saját otthonát díszíti, számos céges felkérése van, különösen a téli ünnepkör idején. Irodák sokaságát varázsolja ünnepivé. Mindig figyelembe veszi az igényeket, így például egy orvosi rendelőben úgy helyezi el a díszeket, hogy kerekesszékkel is lehessen közöttük közlekedni.


A Hattyúházat sokan keresik fel esküvők kapcsán is. A menyasszonyi csokrok mellett asztaldíszek és egyedi kreációk készítése is szerepel a repertoárban.
– Az őszi esküvők igazán gyönyörűek. Ilyenkor őszi színekkel dolgozom, most is van egy felkérésem. A menyasszony azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy szeretné eltenni emlékbe a csokrát. Így száraz virágokban, növényi termésekben gondolkodva alkottam meg a dekorációt és a csokrot. Ma már gyönyörű száraz virágok kaphatók, melyek tökéletes alapanyagai a csodálatos díszeknek, virágcsokroknak – részletezte.
A Hattyúházba a hétköznapokon sokan virágcsokrokért térnek be. Burger Éva egy szál virágot is ugyanolyan szakmai alázattal díszít fel, mint egy nagy méretű virágcsokrot. Az évtizedek alatt rengeteg szakmai díjat vehetett át, már rég nem az elismerésért dolgozik, hanem a vásárlók elégedettségéért, a virágok szeretetéért.
A trendeket folyamatosan figyelemmel kíséri, de nem feltétlenül követi. Vallja, ahogyan a divatbemutatókon is vannak, melyek jól mutatnak a kifutón, de szélsőségesek, a való életben már nem állják meg a helyüket. Így van ez a szakmájában is. Ugyanakkor adnak egy ötletet, egy irányvonalat, melyből nagyon sok pozitívum születhet.
A trendek kapcsán Burger Éva elárulta: a művirágok reneszánszukat élik, de ezek már nem azok a bóvli műanyag darabok. A Hattyúházban kizárólag olyan minőségi olasz és német művirágok kaphatók, melyek megszólalásig élethűek. A színeket tekintve az őszi barna árnyalatok hódítanak jelenleg, az óarany, a púderrózsaszín és a borostyán árnyalatok.
A karácsony kapcsán a szakember további érdekességeket osztott meg. A Hattyúházban egyedi díszek is kaphatók, kis szériában, melyek még különlegesebbé tehetik az ünnepet. Kínál egyedi horgolt harangokat is a fára. A vásárlói körében vannak gyűjtők, akik minden évben megvásárolják a különlegességeket, hogy később az unokáiknak ajándékozhassák.
Burger Éva nemcsak alkot, de szívesen megosztja kreativitást másokkal is, rendszeresen szervez workshopokat, alkotói foglalkozásokat, céges programokat, ahol együtt alkot a résztvevőkkel. A törzsközönsége mellett minden alkalommal újabb és újabb érdeklődők csatlakoznak csapatához.
– A Hattyúházat gyakran átrendezem, újabb trendeket, ünnepi díszeket tárok a közönség elé. Hatalmas öröm számomra, ha valaki csak betér, hogy megcsodálja munkáimat. Megtiszteltetés, ha ötletet adhatok bárkinek saját otthona feldíszítéséhez. A workshopokon pedig abban is segítséget nyújtok, hogyan tud valaki saját díszt megalkotni. Ezek örömök, élmények egyaránt. Számomra minden fáradtságot megér, ha látom az örömöt.
Ahogyan egy ismerősöm fogalmazott: én vagyok Mary Poppins, akinek a táskájában minden adott a csodához! Én sem ismerek lehetetlen, a vevőim kérése, álma számomra kihívás és öröm egyben.

HATTYÚHÁZ: Lajosmizse, Szabadság tér 15.
Burger Éva, 06 30 20 21 22 1; 06 20 59 85 69 4
Facebook, messenger: A Hattyúház