Kezdőlap Zenei élet James Blunt: The Girl That

James Blunt: The Girl That

Megjelent James Blunt rég várt albuma – mégpedig egy fantasztikus, őszi albummal tért vissza. A ’Who We Used To Be’ 2024 márciusában Magyarországra is ellátogató világsztár első stúdiólemeze a négy évvel ezelőtti ’Once Upon A Mind’ megjelenése óta és összesen 14 darab, lélekemelő felvételt összegez. Blunt többek között azt is dalba öntötte, amely egy elveszett gyermek szívszorító történetét meséli el. Habár nehéz a téma, Blunt büszke a számra, és a „The Girl That Never Was” címűt „az album dalának” hívja.

A Grammy-díjra jelölt alkotó őszintesége és személyes varázsa, mint egy sosem múló hullócsillag izzik és kápráztatja el a közönséget újra és újra. A bűvölet lassan már húsz éve tart, hiszen 2004-ben jelent meg a „You’re Beautiful” című gigaslágere. James egy új korszakát vetíti előre a ’Who We Used To Be’ című lemez, amely tökéletes metszetet alkot az előadó érzelmes oldala és az általa kedvelt modern műfajok között.

Blunt új Warner albumán számos, nagyon keresett producerrel dolgozott együtt, köztük Jonny Cofferrel (Beyoncé, Kendrick Lamar, Lykke Li), a Red Triangle-lel (Bastille, James Arthur), Jack & Coke-kal (Rita Ora, Nick Jonas) és korábbi társával, Steve Robsonnal (Robbie Williams, One Direction).

 A szerzemények közül néhány korábbi felvezető már ismerősen csenghet és bátran hívható slágernek, ezek az üdítő nyáridéző „Beside You”, a vallomásos „All The Love I Needed” és a megindító „The Girl That Never Was” – amely kapcsán Blunt azt reméli, hogy a fájdalom elismerése több ezer vigasztalást nyújt majd azoknak, akik hasonló traumán estek át. Az élmény megosztása cserébe vigaszt nyújt neki is. 

 Blunt szeretne nagy hangsúlyt fektetni arra a számra is, amely a „Dark Thought” címet viseli, ugyanis ez egy szívhez szóló tisztelgés Carrie Fisher előtt, aki 2003-ban összebarátkozott Blunttal, és otthont ajánlott neki Beverly Hillsben, miközben a sztárságba emelő, debütáló albumát rögzítette. Minderről pedig, a lemezzel egyidőben megjelent, saját könyvében szentelt bővebb memoárt.

DALLISTA

Standard kiadvány:

1. Saving A Life

2. Some Kind of Beautiful

3. Beside You

4. Last Dance

5. All The Love That I Ever Needed

6. The Girl That Never Was

7. Cold Shoulder

8. I Won’t Die With You

9. Dark Thought

10. Glow

Deluxe kiadvány

1. Saving A Life

2. Some Kind of Beautiful

3. Beside You

4. Last Dance

5. All The Love That I Ever Needed

6. The Girl That Never Was

7. Cold Shoulder

8. I Won’t Die With You

9. Dark Thought

10. Glow

11. Confetti and Roses

12. Care A Little Less

13. A Thousand Lives

14. When You’re Gone