Kezdőlap Kecskemét Budapest Kiskunfélegyházáról Budapestre cipelték zsákmányukat a tiszacsegei bűntársak, akiket egy kamerafelvétel buktatott le.

Kiskunfélegyházáról Budapestre cipelték zsákmányukat a tiszacsegei bűntársak, akiket egy kamerafelvétel buktatott le.

Mint arról 2023 májusában beszámoltunk, egy kiskunfélegyházi lakásból két férfi ellopott egy széfet. Az ingatlanba valószínűleg hamis kulcs segítségével jutottak be, majd átkutatták a helyiségeket. A trezort – amiben jelentős mennyiségű pénz és ékszerek voltak, valamint iratok és kocsikulcsok – egy szekrényben találták meg. 

A történtek egy részét szerencsére rögzítette a bejáratnál felszerelt biztonsági kamera, amit az egyik férfi egy sapkával próbált eltakarni. Ez csak részben sikerült, így a felvételek, valamint az adatgyűjtés során beszerzett információk segítségével a nyomozók azonosították a betörőpárost.

A duó ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. Egyiküket – egy 50 éves férfit – már a bűnelkövetés másnapján elfogták és őrizetbe vették; 33 éves társa három héttel később akadt horogra.

Kiderült, hogy a tiszacsegei bűntársak a széfet Budapestre vitték, és egy elhagyatott helyen egy kalapáccsal szétverték. A trezorban talált értékeket magukhoz vették, a számukra értéktelen dolgokat – iratokat, kocsikulcsokat – pedig eldobálták.

A tolvajok ügyében a nyomozás befejeződött, kettejük közül az idősebb férfi jelenleg is letartóztatásban van, társa már szabadlábon védekezhet.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a páros ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ezért az iratokat megküldték az ügyészségre.